Θετικά τα μηνύματα για τη νέα τουριστική σεζόν στα Ιόνια Νησιά

Θετικά τα μηνύματα για τη νέα τουριστική σεζόν στα Ιόνια Νησιά

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικές είναι οι εκτιμήσεις για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τη σεζόν του 2016 σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία των κρατήσεων.

Αυτό αναφέρει στην «Κ» ο αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Τουρισμού και Τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ιονίων νήσων κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, συμπληρώνοντας ότι, ήδη, καταγράφεται αύξηση των προγραμμάτων των tour operators και των διαθέσεων αεροπορικών θέσεων για τον προορισμό. Πάνω σε αυτό προσθέτει ότι ανακοινώθηκε από την British Airways και τη Ryanair η αύξηση των πτήσεων και από τη Lufthansa η έναρξη απευθείας αεροπορικής γραμμής μεταξύ Μονάχου και Κέρκυρας από τις 15 Μαΐου 2016.

Από τη βρετανική αγορά που έχει σημαίνουσα θέση για τον προορισμό των Ιονίων νήσων τόνισε ότι καταγράφεται αύξηση των κρατήσεων σε διψήφιο ποσοστό. Η Περιφέρεια έχει σχεδιάσει ένα στοχευμένο πρόγραμμα προβολής των νησιών σε συνεργασία με σημαντικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και συμμετοχής της σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που επεξεργάσθηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο αριθμός των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στα νησιά του Ιονίου για το διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου φέτος παρουσίασε αύξηση κατά 3,6% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2014, ξεπερνώντας τα 2,1 εκατ. Για την περίπτωση της Λευκάδας που χτυπήθηκε από τον πρόσφατο σεισμό, ο κ. Γαλιατσάτος προβλέπει ότι οδεύοντας προς την έναρξη της προσεχούς σεζόν θα ομαλοποιηθεί πλήρως η ροή των κρατήσεων. Για σήμερα έχει προγραμματισθεί στη Λευκάδα η πραγματοποίηση της 3ης τακτικής γενικής συνέλευσης της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας, στην οποία, μεταξύ άλλων, θα τοποθετηθεί ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Στο μεταξύ, η Περιφέρεια Κρήτης επενδύει τουριστικά στις αγορές της Κίνας και της Ινδίας. Εν όψει της σεζόν του 2016, ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης παρουσίασε το τουριστικό προϊόν της Κρήτης σε ειδικές ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν σε Βομβάη και Σαγκάη με την παρουσία περίπου 200 εκπροσώπων τοπικών ταξιδιωτικών γραφείων.

Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σχεδιάζει ένα πλάνο επιμήκυνσης της σεζόν τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο και Οκτώβριο- Νοέμβριο, προσδοκώντας, ειδικότερα, αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης από τη Ρωσία μετά τις ανακατατάξεις που δημιουργεί στον τουριστικό χάρτη της ευρύτερης περιοχής «το κλείσιμο» της Αιγύπτου και της Τουρκίας για τους Ρώσους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή