Επιτυχής η συμμετοχή του CSR Hellas στην Επιχειρηματική Διάσκεψη Κορυφής 2020

Επιτυχής η συμμετοχή του CSR Hellas στην Επιχειρηματική Διάσκεψη Κορυφής 2020

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «καρδιά» της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας χτύπησε δυνατά κατά την πρόσφατη διήμερη Επιχειρηματική Διάσκεψη Κορυφής 2020 (Enterprise 2020 Summit) στις Βρυξέλλες, και με τους δυναμικούς παλμούς της οι 500 και πλέον συμμετέχοντες έστειλαν το αμετάκλητο μήνυμά τους ότι η προώθηση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην πράξη είναι μονόδρομος για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Με τη συμμετοχή του Φίλιππου, βασιλιά του Βελγίου, και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, Ευρωπαίων επίτροπων, μεγάλου αριθμού ανωτάτων στελεχών ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, όπως και εκπροσωπών της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών, παρουσιάσθηκαν τόσο οι τάσεις όσο και οι εξελίξεις που υπάρχουν στον τομέα αυτό.

Η συμμετοχή του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ήταν ιδιαιτέρως ενεργή και επιτυχής. Εγινε η παρουσίαση του εκπαιδευτικού σπονδυλωτού προγράμματός του «Growing on Ethics», ενώ Ελληνες βραβευμένοι φοιτητές του 2ου Φοιτητικού Διαγωνισμού για την ΕΚΕ «Νίκος Αναλυτής» παρουσίασαν τις βραβευμένες εργασίες τους.

Επίσης, πέντε επιχειρήσεις και φορείς μέλη του ΕΔΕΚΕ –Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε., όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, McCain Hellas, QualityNet Foundation, TITAN Cement Company SA– παρουσίασαν τις δικές τους πρωτοβουλίες, δράσεις και προγράμματα ΕΚΕ. Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ανακοίνωσε επίσημα το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Νεολαία «European Pact for Youth».

Ενα σημαντικό βήμα για να μειωθεί το χάσμα μεταξύ των δεξιοτήτων που ζητούνται από την αγορά εργασίας και αυτών που προσφέρονται από την εκπαίδευση – κάτι που αποτελεί μία από τις κύριες προτεραιότητες της Επιχειρηματικής Διακήρυξης 2020 «Enterprise 2020 Manifestο».

Πρόκειται για την προτροπή προς όλες τις επιχειρήσεις, τους κοινωνικούς εταίρους, τους φορείς εκπαίδευσης και κατάρτισης, να εδραιώσουν 10.000 σχέσεις συνεργασίας για τη στήριξη της απασχόλησης των νέων και την κοινωνική συνοχή, με στόχο τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας, μαθητείας και πρακτικής άσκησης.

Το συγκεκριμένο Σύμφωνο για τη Νεολαία το υποστηρίζουν τα μέλη του ΕΔΕΚΕ: Ελληνικά Πετρέλαια, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Global Sustain, Interamerican, Manpower Group, McCain Hellas, Νηρεύς Ιχυοκαλλιεργειες, όμιλος ΤΙΤΑΝ και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών.

Επίσης, το CSR Hellas, βάσει των νέων εξελίξεων αλλά και με την ανανεωμένη στρατηγική του, εναρμονίζει τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του, θέτοντας τρεις βασικούς εθνικούς στόχους. Συγκεκριμένα:

– Την επανεκκίνηση του διαλόγου για την Εθνική Στρατηγική για την ΕΚΕ και τη διασύνδεσή του με την Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Διακήρυξη 2020.

– Την οργανωμένη διαβούλευση μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων μερών και την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Σύμφωνου για τη Νεολαία στην Ελλάδα.

– Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση επειγόντων είτε έκτακτων καταστάσεων, όπως το οξύτατο προσφυγικό ζήτημα –με την Ελλάδα στην «πρώτη γραμμή» των χωρών–, το οποίο αποκτά πλέον ευρωπαϊκή διάσταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή