Τα παιδιά στο επίκεντρο της στρατηγικής υπευθυνότητας στη Wind

Τα παιδιά στο επίκεντρο της στρατηγικής υπευθυνότητας στη Wind

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συνέπεια και τη δεδηλωμένη δέσμευσή της για την προστασία της παιδικής ηλικίας αναδεικνύει μέσα από την ανακοίνωσή της η Wind με την ευκαιρία της πρόσφατης «Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού», με την υπενθύμιση ότι υπάρχει «ανάγκη να την προστατεύουμε κάθε μέρα». Μόνο τα τελευταία έξι χρόνια, η Wind έχει επενδύσει περισσότερα από 1,2 εκατ. ευρώ σε δράσεις, πρωτοβουλίες και συνεργασία με φορείς και οργανώσεις, συμβάλλοντας έτσι στη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, στην προφύλαξή τους από κάθε είδους κακοποίηση και εκμετάλλευση, όπως και στην κάλυψη βασικών αναγκών τους. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι από το 2010 έως σήμερα έχει στηρίξει περισσότερες από 50 Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα με δράσεις για τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη. Επίσης έχει προσφέρει σε περισσότερα από 400 σχολεία απομακρυσμένων και ακριτικών περιοχών της χώρας μας σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, προασπίζοντας έτσι το δικαίωμά τους για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και στη γνώση. Ιδιαίτερα σημαντικές είναι και οι ενημερωτικές εκδόσεις που έχει υποστηρίξει για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου και, μεταξύ άλλων, για τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό. Οπως είναι ήδη γνωστό, οι γνώσεις των χρηστών σε θέματα προστασίας είναι ανησυχητικά χαμηλές και η ασφαλής χρήση των τεχνολογιών, τόσο από τα παιδιά όσο και από τους γονείς τους, αποτελούν κρίσιμη προτεραιότητα.

Σύμφωνα με δημοσιευθέντα στοιχεία, το 64% των χρηστών δεν έχει γνώση των κινδύνων του Διαδικτύου, το 57% αγνοεί την ύπαρξη λογιστικού ασφάλειας για τα κινητά, το 50% δεν χρησιμοποιούν μέτρα προστασίας και προφύλαξης –passwords κ.ά.–, ενώ το 56% έχει πρόσβαση σε λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων.

Πάντως, η Wind ήδη από το 2011 στηρίζει και προβάλλει με την ίδια εμμονή «αξιόλογες ιδέες που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο» και τις προσφέρει με εκδηλώσεις του –με τα TEDx events σε όλη την Ελλάδα– ο μη κερδοσκοπικός φορέας TED (Technology, Entertainment & Design) και αφορούν στο περιβάλλον, την οικονομία, την πολιτική, την επιστήμη, τον εθελοντισμό κ.ά. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από εθελοντές και σκοπό έχουν να ενθαρρύνουν την καινοτομία, την ηγετική σκέψη, τον διάλογο και να μεταφέρουν την εμπειρία σε τοπικό επίπεδο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή