Στις Βρυξέλλες οι νικητές του φοιτητικού διαγωνισμού για την ΕΚΕ

Στις Βρυξέλλες οι νικητές του φοιτητικού διαγωνισμού για την ΕΚΕ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους δέκα Ελληνες φοιτητές, νικητές του φοιτητικού διαγωνισμού για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη «Νίκος Αναλυτής» που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, δόθηκε μια σημαντική εκπαιδευτική εμπειρία ως έπαθλο για τη διάκρισή τους και τη συμβολή τους στην προώθηση της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας μέσα από τις εργασίες που συνέγραψαν. Συμμετείχαν στην αποστολή του CSR Hellas και των στελεχών του στο τετραήμερο ταξίδι στις Βρυξέλλες και πήραν μέρος στην «Επιχειρηματική Διάσκεψη Κορυφής 2020» (Enterprise 2020 Summit) του CSR Europe.

Παρουσίασαν τις εργασίες τους στο υψηλού επιπέδου κοινό των συμμετεχόντων, αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες για μια καινοτόμο προσέγγιση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, συμμετείχαν σε workshops.

Ιδιαιτέρως επισημάνθηκε η συμμετοχή της φοιτήτριας Βασιλικής Ποντικίδου σε πάνελ συζήτησης για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Νεολαία (European Youth Pact), όπως και του φοιτητή Αλέξανδρου Βέρου σε ειδική συζήτηση για το ίδιο θέμα με τη συμμετοχή του βασιλιά του Βελγίου, Φιλίππου.

Στη συνέχεια, οι φοιτητές συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενημερώθηκαν για θέματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις δικές τους απορίες αλλά και να εκφράσουν τις απόψεις τους. Η επιτυχής ολοκλήρωση του φοιτητικού διαγωνισμού για την ΕΚΕ πραγματοποιήθηκε χάρη στη χορηγία των εταιρειών-μελών του CSR Hellas Aegean, Alpha Bank, ΑΧΑ Ασφαλιστική, Chipita, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Εθνική Τράπεζα, Eurobank, McCain Hellas, Παπαστράτος ΑΒΕΕ, Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ.

Ο θεσμός είναι πρωτοβουλία του ΕΔΕΚΕ και του Ελληνικού Δικτύου για το Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ. Εγκαινιάσθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στοχεύει στην προώθηση της συνεργασίας της ακαδημαϊκής και της επιχειρηματικής κοινότητας. Απευθύνεται σε ομάδες τριών έως τεσσάρων ατόμων – φοιτητών, προ και μεταπτυχιακών προγραμμάτων, στα οποία η ΕΚΕ περιλαμβάνεται στα επιστημονικά ενδιαφέροντά τους.

Καλούνται να συγγράψουν εργασία επί του θέματος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.csrhellas.org). Θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν: «Ο ρόλος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στο επιχειρείν ως μοχλός ανάπτυξης». Η διαδικασία και οι όροι που θα αφορούν τον 3ο Φοιτητικό Διαγωνισμό για την ΕΚΕ που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2016, θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή