17ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum

17ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum

6' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σωστή πληροφόρηση των επενδυτικών και επιχειρηματικών κύκλων συντελεί στην αναβάθμιση της εικόνας της Ελλάδος διεθνώς και στην προσέλκυση επενδύσεων που είναι απαραίτητες για την επανακίνηση της οικονομίας.

Στα πλαίσια αυτά, το εξαιρετικά σημαντικό για την Ελληνική Οικονομία Ετησιο Διεθνές Συνέδριο της Capital Link ανοίγει τις πόρτες του για 17η χρονιά, τη  Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης με θέμα «Επενδύσεις στην Ελλάδα» στη βέλτιστη χρονικά στιγμή μετά την επίτευξη της συμφωνίας με τους θεσμούς και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Τα Συνέδρια που διοργανώνονται στην Ελλάδα, απευθύνονται κατ εξοχήν και εκ των πραγμάτων σ' ένα κοινό Ελλήνων που ήδη έχει μεγάλη και πλήρη ενημέρωση από τα ΜΜΕ. Δεδομένου ότι οι διεθνείς επενδυτές δεν μένουν στην Ελλάδα, όταν θέλει κανείς να παρουσιάσει την Ελλάδα ως πόλο έλξεως επενδύσεων, αυτό πρέπει να γίνει στη χωρα και στη γλώσσα των επενδυτών, εκεί που υπάρχουν τα χρήματα και τα κέντρα λήψεως αποφάσεων. Ενω υπάρχει πληθώρα Επενδυτικών Συνεδρίων που διοργανώνονται στην Ελλάδα, αντιθετα είναι πολύ λίγα τα Συνέδρια που διοργανωνονται στο εξωτερικό και προβάλλουν την Ελλάδα από την επενδυτική σκοπιά.

Το Annual International Capital Link Invest in Greece Forum είναι το μοναδικό υψηλού επιπέδου Διεθνές Ετήσιο Επενδυτικό Συνέδριο για την Ελλάδα που γίνεται εκτός Ελλάδος – στη Νέα Υόρκη – με μια επιτυχημένη προιστορία 17 ετών, με αδιαμφισβήτητη αναγνώριση, συγκεντρώνοντας την αφρόκρεμα του επιχειρηματικού και επενδυτικου κόσμου και φερνοντας σε επαφή πλήθος διεθνών επιχειρηματιων, επενδυτών, τραπεζικών στελεχών, τεχνοκρατών και πολιτικών αξιωματούχων.

Είναι ένα Συνέδριο θεσμός, που διοργανώνεται κάθε κάθε χρόνο ανεξαρτήτως των πολιτικών αλλαγών και οικονομικών συνθηκών της Ελλάδος και εχει καθιερωθεί σαν την κύρια πλατφόρμα μέσω της οποίας οι Αμερικανοί επενδυτές ενημερώνονται για το εκάστοτε κυβερνητικό πρόγραμμα για την οικονομία καθώς και για οικονομικές, επενδυτικές και επιχειρηματικές προοπτικές.

Το Συνέδριο διοργανώνεται όπως κάθε χρόνο από την Capital Link, σε συνεργασία με το New York Stock Exchange και την υποστηριξη διεθνων τραπεζων και οργανισμων και με τη συμμετοχή φέτος:

  • Του Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μέσω ηχογραφημένου μηνύματος θα απευθύνει το μήνυμα της Κυβέρνησης προς τους διεθνεις επενδυτες

 

  • Τριών Ελλήνων Υπουργών :

  • Ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης – μέσω ηχογραφημένου μηνύματος

  • Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμοδιος για τις Διεθνεις Οικονομικες Σχεσεις και Επενδυσεις, κ. Δημήτρης Μάρδας – Κεντρικός Ομιλητής κατά το μεσημεριανό γεύμα

  • Η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά – Ομιλήτρια στο πάνελ Investing in Tourism & Hospitality

  • Επτα Μεγάλων Διεθνών Τραπεζών

Citi, Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, UBS Investment Bank, καθως και της Ελληνικης Επενδυτικης Τραπεζης Axia Ventures Group

  • Τεσσάρων Ελληνικών Συστημικών Τραπεζών

  • Alpha Bank – κ. Θεόδωρος Αθανασόπουλος, Διευθυντής Διεύθυνσης Καθυστερήσεων Wholesale Banking

  • Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος – κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος

  • Eurobank Ergasias SA – κ. Νικόλαος Καραμούζης, Πρόεδρος – Eurobank Ergasias SA & Επίτιμος Καθηγητής – Πανεπιστήμιο Πειραιώς

  • Τράπεζα Πειραιώς – κ. Άνθιμος Θωμόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος  

  • Τράπεζα Πειραιώςκ. Θεόφιλος Κωνσταντινίδης, Senior Advisor to the CEO, Special Situations Group

  • Ελληνικο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας – κ. Αρης Ξενόφως – Διευθύνων Σύμβουλος

  • Όλων των Ευρωπαϊκών Θεσμών

  • κ. Declan Costello, Director – European Commission, Directorate-General for Economic & Financial Affairs,   Economies of the member States

  • κ. Nicola Giammarioli, Head of Strategy & Institutional Relations – European Stability Mechanism

  • κ. Rasmus Rüffer, Head of Mission, Directorate General Economics, Monetary Policy Strategy Division European Central Bank

  • κα. Delia Velculescu, European Department, IMF Mission Chief for Greece – International Monetary Fund

  • Επισης και του κ. Charles Dallara, Executive Vice Chairman – Partners Group & former Chairman – International Institute of Finance

  • Κορυφαίων Αμερικανών Επενδυτών με σημαντικη επενδυτικη παρουσια στην Ελλαδα

  • κ. John Calamos Sr., Chairman, CEO and Global Co-Chief Investment Officer – Calamos Investments

  • κ. George Logothetis, Chairman & CEO – The Libra Group

  • κ. John Alfred Paulson, President – Paulson & Co.

  • κ. Wilbur Ross, President – WL Ross & Co.

  • κ. William Vrattos, Partner & Portfolio Manager – York Capital Management

  • Επικεφαλεις Ελληνικών και Αμερικανικών Εταιρειών

  • Εκπροσωπους Εταιρειών και Διεθνων Οργανισμων :

Aegean Airlines & Olympic Air, Aquis Hotels & Resorts, Α.Σ. Παπαδημητρίου & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρία, Atlantic Bank, Axia Ventures Group, CarVal Investors, Grivalia Properties, ΔΕΗ Α.Ε. , Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, Energean S.A., EY, HP Inc., First Athens Corporate Finance SA, ΙΝΤΡΑΛΟΤ ΑΕ,  International Finance Corporation, Libra Group, Investor Bank, Marathon Asset Management, McKinsey & Company Greece, Mizuho Securities USA Inc., New York Stock Exchange,  ONEX, Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ), Reed Smith, Shearman & Sterling (London) LLP, Τhe Libra Group, Watson Farley & Williams και άλλοι.

  • Διεθνείς Ναυτιλιακές Εταιρείες :

Danaos Corporations (NYSE:DAC), Dorian Gas Ltd. (NYSE:LPG), Euroseas Ltd. (NASDAQ:ESEA), and Tsakos Energy Navigation (NYSE:TNP)

  • Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Συνέδριο θα παρέχει στους ξένους επενδυτές μια εκτεταμένη δυνατότητα επαφών μέσω 150 one-to-one συναντήσεων με εισηγμένες και μη εταιρείες καθώς και με τα μέλη της Ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας.

    Η συμμετοχή έχει ήδη ξεπεράσει τους 1,000 Συνέδρους.

    Θεματολογία

Το Συνέδριο θα παρουσιάσει τις εξελίξεις στο χώρο της οικονομίας καθώς και το κυβερνητικό πρόγραμμα για την οικονομία και τις επενδύσεις. Επίσης θα παρουσιαστούν οι εξελιξεις και προοπτικές σε συγκεκριμένους τομείς, όπως τα κρατικά και εταιρικά ομόλογα, η ενέργεια, οι υποδομές, τα ακίνητα, ο τουρισμός, οι τράπεζες, η διαχείρηση των κόκκινων δανείων και η παγκόσμια ναυτιλία. Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα θέματα θα είναι και το πως οι ξένοι επενδυτές βλέπουν σήμερα την Ελλάδα ως επενδυτικο προορισμό, πάνελ στο οποίο συμμετέχουν κορυφαίοι επενδυτές με σημαντική ήδη παρουσία στην Ελλάδα.

ΚΥΡΙΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Κύριος Χορηγός του Συνεδρίου, για έβδομη συνεχή χρονιά είναι η Citigroup και η Tsakos Energy Navigation.  

Μεγάλοι χορηγοί είναι οι τράπεζες Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Credit Suisse, Deutsche Bank, ΕY, Goldman Sachs, και UBS AG.

Χορηγοί είναι οι Alpha Bank, A.S. Papadimtiriou, Axia Ventures, Calamos Investments, Danaos Corporation, Eurobank, Euroseas, Hellenic Entrepreneurship Award, Libra Group, Mizuho, National Bank of Greece, OTE, PPC SA. Reed Smith, Shearman & Sterling, Watson Farley

Υποστηρικτές: AEGEAN, ATLANTIC BANK, ENERGEAN , FIRST ATHENS, GRIVALIA, INVESTORS BANK, NBG PANGAEA, ONEX

2015 HELLENIC CAPITAL LINK LEADERSHIP AWARD

Το Συνέδριο κλείνει τις εργασίες του με επίσημο δείπνο στα πλαίσια του οποιου το “2015 Hellenic Capital Link Leadership Award θα απονεμηθεί φέτος στον Δρ. Αντώνη Παπαδημητρίου, Πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος Ωνάση & Διευθύνοντα Εταίρο της Δικηγορικής Εταιρείας Α.Σ. Παπαδημητρίου & Συνεργάτες,  για για τη συμβολή του στην προβολή της Ελλάδος και του Ελληνισμού και για τις πολυάριθμες εκπαιδευτικές και φιλανθρωπικές του πρωτοβουλίες σε παγκόσμιο επίπεδο και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Η απονομή θα πραγματοποιηθεί έπειτα από επίσημο γεύμα στο New York Yacht Club.

Μετά από εισαγωγικα σχόλια από τον κ. Πάνος Παπάζογλου, Country Managing Partner Greece – CSE South Cluster Leader της EY, ο Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠA κ. Χρίστος Παναγόπουλος θα απονείμει το βραβείο. Ο ο κ. Αθανάσιος Έλλις, Διπλωματικός Ανταποκριτής & Αρθρογράφος της εφημερίδας «Η Καθημερινή», θα συντονίσει την εκδήλωση.

Τιμώμενοι Καλεσμένοι & Σύντομες Ομιλίες από τους:

  • κ.  Δημήτρη Μάρδα, Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών

  • κα. ‘Ελενα Κουντουρά, Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού

  • Δρ. Αντώνη Παπαδημητρίου, Πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος Ωνάση & Διευθύνοντα Εταίρο της Δικηγορικής Εταιρείας Α.Σ. Παπαδημητρίου & Συνεργάτες

Χορηγός του δείπνου είναι η EY

«ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Στα πλαίσια του 17th Annual International Capital Link Invest in Greece Forum, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Capital Link  διοργανώνουν ειδική εκδήλωση με τίτλο «Ημέρα Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης», την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, 2015.

Συγκεκριμένα έπειτα από επίσημη δεξίωση προς τιμήν της Ελληνικής αποστολής, των εταιριών ελληνικών συμφερόντων που είναι εισηγμένες στο NYSE Euronext και των εταιρειών που θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδα, πλαισιωμένος από την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού κα. ‘Ελενα Κουντουρά, θα χτυπήσει το καμπανάκι της λήξης των εργασιών της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου 2015, του Χρηματιστήριου της Νέας Υόρκης.

Η τελετή αναμεταδίδεται ζωντανά από όλα τα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα των Ηνωμένων Πολιτειών και του εξωτερικού και αποτελεί ένα γεγονός με μέγιστη ακροαματικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή