Νέα μειωμένα τιμολόγια περιαγωγής εντός Ε.Ε.

Νέα μειωμένα τιμολόγια περιαγωγής εντός Ε.Ε.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μειώνει περαιτέρω τις χρεώσεις περιαγωγής εντός Ε.Ε. η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μάλιστα αυτή είναι τελευταία μείωση που εφαρμόζει, πριν τις εξαλείψει οριστικά.

Ειδικότερα, η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι χθες από 30 Απριλίου 2016, κατόπιν σχετικής απόφασης θα ισχύσουν νέα μειωμένα τιμολόγια στις υπηρεσίες περιαγωγής κινητής τηλεφωνίας εντός φυσικά της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Συγκεκριμένα, η χρέωση για εξερχόμενη κλήση από κινητό τηλέφωνο, θα διαμορφωθεί από τον ερχόμενο Μάιο, στο κόστος της εθνικής κλήσης, συν ένα καπέλο που δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 0,05 ευρώ ανά λεπτό. Από 15 Ιουνίου 2017, το καπέλο και πλέον μια κλήση εντός Ε.Ε. θα κοστίζει όσο κοστίζει εντός εθνικής επικράτειας. Σήμερα, η χρέωση περιαγωγής για εξερχόμενες κλήσεις ανέρχεται σε ύψος που δεν ξεπερνά τα 0,19 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, οι χρεώσεις περιαγωγής εισερχόμενων κλήσεων στο κινητό τηλέφωνο, σύμφωνα με την Κομισιόν, από την 30/4/2016 θα διαμορφωθούν στο ύψος των εθνικών κλήσεων συν ένα μικρό επιπλέον κόστος 0,00114 ευρώ. Και το επιπλέον αυτό κόστος θα αρθεί από 15/7/2017. Ολες οι προαναφερόμενες χρεώσεις είναι χωρίς ΦΠΑ. Ανάλογες μειώσεις θα ισχύσουν και στις χρεώσεις λήψης και αποστολής μηνυμάτων (SMS) μέσω περιαγωγής. Και οι τελευταίες θα ανέλθουν στο ύψος των εθνικών χρεώσεων μέχρι τις15 Ιουνίου 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή