Σύντομα (24/12/15)

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανανεώθηκε η συνεργασία Alpha με Εκκοκκιστήρια Θράκης

Η Alpha Bank και η Θρακικά Εκκοκκιστήρια Α.Ε., που δραστηριοποιείται στην εκκόκκιση σύσπορου βάμβακος και στην πώληση εκκοκκισμένου βάμβακος και βαμβακόσπορου, ανανέωσαν την συνεργασία τους για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο, στο πλαίσιο των Ευέλικτων Προγραμμάτων Συμβολαιακής Επιχειρηματικότητας, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Alpha Bank. Mε την ευκαιρία της ανανεώσεως της συνεργασίας τους, την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015, η τράπεζα και η εταιρεία διοργάνωσαν ειδική ενημερωτική ημερίδα στην Κομοτηνή, με θέμα «Δυνατότητες χρηματοδοτήσεως βαμβακοπαραγωγών για την κάλυψη του κόστους παραγωγής τους», στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 300 βαμβακοπαραγωγοί του νομού Ροδόπης, έμποροι βάμβακος και αγροεφοδίων, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι τοπικοί παραγωγοί ενημερώθηκαν απευθείας από τα αρμόδια στελέχη της τράπεζας σχετικά με τα Ευέλικτα Προγράμματα Συμβολαιακής Επιχειρηματικότητας και επιβεβαιώθηκε το έντονο ενδιαφέρον τους για τη συγκεκριμένη μορφή χρηματοδοτήσεως.

Ανανέωση συνεργασίας Εθνικής με την εταιρεία Kyknos

Την ανανέωση της συνεργασίας της με την εταιρεία κονσερβών Kyknos στον τομέα της συμβολαιακής γεωργίας ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα. Ειδικότερα, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε πρόσφατα στο εργοστάσιο της επιχείρησης στα Σαβάλια Ηλείας και στην οποία παρευρέθηκαν και τα αρμόδια στελέχη της Εθνικής Τράπεζας παρουσιάστηκαν στους παραγωγούς τα αποτελέσματα της επωφελούς συνεργασίας και ανακοινώθηκε η ανανέωσή της για την επόμενη χρονιά. Το πρόγραμμα, στο οποίο έχει ήδη ενταχθεί η πλειοψηφία των συνεργαζόμενων παραγωγών βιομηχανικής ντομάτας της επιχείρησης, προσφέρει χρηματοδότηση του κόστους παραγωγής του προϊόντος με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, πλήρως προσαρμοσμένη στο χρονοδιάγραμμα και στις ιδιαιτερότητες της καλλιέργειας, χωρίς αναζήτηση πρόσθετων εξασφαλίσεων. Η παροχή ρευστότητας προσφέρει στους παραγωγούς τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης τιμών κατά την αγορά εφοδίων, αλλά και καλύτερου προγραμματισμού των χρηματοροών τους, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα υλοποίησης δράσεων με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητάς τους (επέκταση δραστηριότητας, βελτίωση εγκαταστάσεων κ.λπ.).

Τον καταλυτικό ρόλο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση, καθώς και στην πορεία προς την ανάπτυξη και τη στήριξη του κοινωνικού κράτους, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον πρόεδρο της Επ. Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπο Γκότση στο Προεδρικό Μέγαρο. Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε ως περαιτέρω εγγύηση το γεγονός ότι στο τιμόνι της Επ. Κεφαλαιαγοράς βρίσκεται ένας άνθρωπος με το κύρος και την πανεπιστημιακή παιδεία του κ. Γκότση. Από την πλευρά του, ο κ. Γκότσης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ενδιαφέρον του σχετικά με το έργο της Ε.Κ., την οποία χαρακτήρισε προστάτη των επενδυτών αλλά και μοχλό ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας.

Με 93,51% η Lafarge στην ΑΓΕΤ Ηρακλής

Aύξησε την έμμεση συμμετοχή της στην εισηγμένη τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ Ηρακλής η Lafarge Holcim και έφτασε να κατέχει συνολικά, κατά την 16η Δεκεμβρίου 2015, δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε 66.468.761 μετοχές και ποσοστό 93,51% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εκδότριας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης. Μετά την παραπάνω εξέλιξη, η γαλλοελβετική βιομηχανία θα κάνει χρήση του squezze out, προκειμένου να συγκεντρώσει το 100% των μετοχών της τσιμεντοβιομηχανίας. Ετσι θα ανοίξει ο δρόμος για τη διαγραφή των μετοχών της ΑΓΕΤ Ηρακλής από το Χ.Α. Πρόκειται για την 15η κατά σειρά θυγατρική πολυεθνικής που θα αποχωρήσει από το Χ.Α.

Η ΔΕΛΤΑ πρόσφερε 800.000 μερίδες προϊόντων το 2015

Μέσα στο 2015, η ΔΕΛΤΑ, θυγατρική του ομίλου MIG, προσέφερε πάνω από 800.000 μερίδες προϊόντων, συμβάλλοντας στην κάλυψη διατροφικών αναγκών συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μέσα από προγράμματα και δράσεις, καθώς και σε συνεργασία με έγκριτους φορείς και ιδρύματα, όπως η Ενωση «Μαζί για το Παιδί», η Τράπεζα Τροφίμων, οι Γιατροί του Κόσμου, Κοινωνικά Παντοπωλεία Δήμων, σχολεία και άλλα, η ΔΕΛΤΑ προσέφερε γάλα, χυμούς και τσάι Life, γιαούρτι και επιδόρπια γιαουρτιού, γάλα εβαπορέ ΒΛΑΧΑΣ, μπάρες δημητριακών Vitaline και άλλα, παρέχοντας στήριξη στην κοινωνία, με έμφαση στην οικογένεια και στο παιδί. Οι άνθρωποι της ΔΕΛΤΑ σε όλες τις εγκαταστάσεις που λειτουργεί η εταιρεία στην Ελλάδα συμμετέχουν και στηρίζουν και αυτοί εθελοντικά κάθε προσπάθεια, ώστε ακόμη περισσότερα προϊόντα να φθάνουν σε ακόμη περισσότερους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε αδυναμία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή