Tripinview: Διακοπές με θέα

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Tripinview.com δεν είναι ακόμη μία χαμηλού budget start up που ιδρύεται στο σαλόνι κάποιου φοιτητικού σπιτιού από μια ομάδα φίλων (μόνο τα γυρίσματα με το ελικόπτερο στην πιλοτική φάση στοίχισαν εξαψήφιο νούμερο) και ο Τάκης Δημητρακόπουλος δεν διστάζει να δηλώσει με σαφήνεια το όραμα και την αποστολή της εταιρείας: να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εξερευνούν τουριστικούς προορισμούς και προγραμματίζουν τις διακοπές τους, όπως η Wikipedia, η Google ή το Facebook μετέβαλαν τον τρόπο που αναζητούμε πληροφορίες ή σχετιζόμαστε μεταξύ μας.

Το Tripinview.com είναι η πρώτη on line οπτικοποιημένη πλατφόρμα ταξιδιών. Πάνω από 40.000 χιλιόμετρα ακτογραμμών στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Ισπανία, στη Γαλλία, στην Τουρκία, στο Μονακό και στη Μάλτα έχουν ήδη φωτογραφηθεί και βιντεοσκοπηθεί από ελικόπτερο και παρουσιάζονται γεωδαιτημένα και συγχρονισμένα. Εδώ ακριβώς έγκειται και η καινοτομία. Η ομάδα του Tripinview.com ανέπτυξε δική της τεχνολογία, που επιτρέπει να εμφανίζονται ταυτόχρονα και να συλλειτουργούν φωτογραφίες, βίντεο και πληροφορίες, ενώ όλο το οπτικό υλικό αλλάζει αυτόματα όταν ο χρήστης μεταβαίνει με τον κέρσορα από ένα σημείο σε ένα άλλο πάνω στο χάρτη. Η τεχνολογία βρίσκεται υπό έγκριση ως πατέντα στις ΗΠΑ. Πόσο σημαντική είναι; Η Google δεν διαθέτει αντίστοιχη υπηρεσία.

Αρχισε να λειτουργεί τον Μάιο του 2014 και εξαπλώθηκε κυρίως από στόμα σε στόμα, φθάνοντας, σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της εταιρείας, σε εκατομμύρια προβολές σελίδων με χρήστες από όλο τον κόσμο. Το έχουν χρησιμοποιήσει ιστιοπλόοι αναζητώντας το λιμάνι των ονείρων τους και φοιτητές σε τμήματα Γεωλογίας για να δουν «από κοντά» τα πετρώματα της Καλντέρας στη Σαντορίνη. Τον Νοέμβριο το Tripinview.com κέρδισε το βραβείο του Regional Winner στον ετήσιο Διαγωνισμό Δορυφορικής Πλοήγησης 2015. Ηδη έχει έναν αξιοπρεπή κύκλο εργασιών (αν και ο κ. Δημητρακόπουλος δεν επιθυμεί να τον αποκαλύψει) και ήδη μερικές εκατοντάδες επαγγελματίες του τουρισμού χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να διαφημιστούν. Και όλα αυτά πριν από την επίσημη εκστρατεία για να γίνει γνωστό το site, η οποία θα ξεκινήσει στις αρχές του 2016.

O 30χρονος Τάκης Δημητρακόπουλος, με σπουδές στα Οικονομικά αλλά πάθος με την Πληροφορική, είναι ένας από τους μεγαλύτερους της ομάδας, εάν εξαιρέσουμε τους δύο συνιδρυτές Αχιλλέα Χατζηνίκο (ιδρυτή της «ιστορικής» εταιρείας τεχνολογίας Computer Logic) και Βαγγέλη Κασσιμάτη. Και δηλώνει αισιόδοξος, παρότι γνωρίζει, όπως λέει, ότι μπορεί -ως χώρα και ως εταιρεία- να περάσουμε και χειρότερα πριν από τα καλύτερα. Ο τομέας του τουρισμού έχει να δώσει ακόμα πολλά.

Το Tripinview.com θα μας χαλάσει τη μαγεία της εξερεύνησης; τον ρώτησα. Θα γίνουμε όλοι virtual ταξιδιώτες; «Αντίθετα», απάντησε. «Πάντα δεν ονειρευόμαστε βλέποντας φωτογραφίες και χάρτες; Εμείς, σε ένα άλλο επίπεδο, θέλουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο να ονειρευτεί ακόμη περισσότερο». drakoulaki

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή