Εγκρίθηκε το σχέδιο για την τουριστική επένδυση Killada Hills

Εγκρίθηκε το σχέδιο για την τουριστική επένδυση Killada Hills

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν ισχύι βρίσκεται, καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το Προεδρικό Διάταγμα που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και εγκρίνει το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της τουριστικής επένδυσης Killada Hills, προϋπολογισμού περίπου 420 εκατ. ευρώ στην περιοχή Κοιλάδα του Δήμου Ερμιονίδας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας Mindocompass Ocerseas S.A., η οποία ελέγχεται από τον όμιλο της Dolphin Capital Investors, η επένδυση για τη δημιουργία ενός εκ των μεγαλύτερων τουριστικών-παραθεριστικών χωριών στη χώρα μας θα υλοποιηθεί σε έκταση 2.000 στρεμμάτων.

Η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση στο σύνολο του τουριστικού-παραθεριστικού χωριού δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 207.578 τ.μ. Το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων, άλλες συμπληρωματικές τουριστικές εγκαταστάσεις καθώς και οικιστική ζώνη με πολυτελείς κατοικίες. Επιπλέον, προβλέπει σε έκταση 824 στρεμμάτων την κατασκευή γηπέδου γκολφ, το οποίο θα περιβάλλεται από πολυτελείς κατοικίες. Στις εκτάσεις που πολεοδομούνται και είναι σε επαφή με τις εκτός ΕΣΧΑΣΕ και συνεπώς εκτός σχεδίου ιδιοκτησίες τρίτων δημιουργούνται, παρά το κοινό όριο, καταρχήν υποχρεωτικά κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου και όχι οδικό δίκτυο.

Με το Προεδρικό Διάταγμα εγκρίθηκε και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της επένδυσης με μία σειρά όρων και κατευθύνσεων για την προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος. Στις κατευθύνσεις που δίνονται αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι κατά την υλοποίηση του έργου θα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα για την ανάπτυξη «πράσινων κτιρίων», με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού και τη διαχείριση αποβλήτων. Επιπλέον, στις ζώνες του ακινήτου που παραμένουν αδόμητες θα πρέπει να εφαρμοσθεί σχέδιο διαχείρισης με στόχο τη διατήρηση της ευρωστίας των φυσικών οικοσυστημάτων, την αντιπυρική προστασία καθώς και την ανασύσταση ή τον εμπλουτισμό του φυσικού περιβάλλοντος, όπου αυτό έχει υποβαθμιστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή