Σύντομα (01/01/16)

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναστολή πλειστηριασμών για Φιλκεράμ και ΕΝΚΛΩ

Την αναστολή των πλειστηριασμών για την εκποίηση της περιουσίας δύο πτωχευμένων βιομηχανιών προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε η κυβέρνηση την Πέμπτη. Η αναστολή των εκποιήσεων χορηγείται για έξι μήνες και αφορά την περιουσία της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας Α.Ε.» και της «Φιλκεράμ Johnson A.E. Βιομηχανία Κεραμικών Πλακιδίων».

Επί της ουσίας και στις δύο περιπτώσεις επιχειρείται μέσα από αυτή την εξάμηνη παράταση να αναζητηθεί βιώσιμη λύση για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων. Στην περίπτωση της ΕΝΚΛΩ έχει κατατεθεί σχέδιο από τους εργαζομένους, το οποίο προβλέπει την κεφαλαιοποίηση απαιτήσεων από εργαζομένους, τράπεζες και Δημόσιο. Η έναρξη πλειστηριασμών, ωστόσο, επρόκειτο να οδηγήσει σε εκποίηση μηχανολογικού εξοπλισμού, απαραίτητου για την ενδεχόμενη επαναλειτουργία του ομίλου. Πιο περίπλοκη είναι η κατάσταση στην περίπτωση της «Φιλκεράμ Johnson», καθώς οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι δεν έχουν λάβει καμία αποζημίωση παρά την πτώχευση της εταιρείας από τον Οκτώβριο του 2011.

ΕΕΑ: Δωροεπιταγές και δωρεάν μαθήματα σε 1.000 παιδιά μελών

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) βρίσκεται κοντά στα μέλη του, τους χιλιάδες μικρούς επιχειρηματίες που έχουν ανάγκη. Με απόφαση της διοίκησής του, προχωρά στη διάθεση δωροεπιταγών ύψους 300 ευρώ η καθεμία στους οικογενειάρχες μικρούς επιχειρηματίες – μια μικρή συμβολική ενίσχυση για την κάλυψη κάποιων αναγκών αυτές τις γιορτινές ημέρες. Επίσης, 1.000 παιδιά των μελών του ΕΕΑ θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης φροντιστηριακών μαθημάτων ξένων γλωσσών, αλλά και μέσης εκπαίδευσης σε 200 σημεία. Πιο συγκεκριμένα, 500 παιδιά θα μπορούν να διδαχθούν μαθήματα ξένων γλωσσών, έπειτα από συνεργασία του Επιμελητηρίου με το Europalso, ενώ, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας, άλλα 500 παιδιά θα παρακολουθήσουν φροντιστήρια μαθημάτων μέσης εκπαίδευσης. Στόχος του ΕΕΑ, πέρα από την ενίσχυση των μελών του σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, είναι και η έμπρακτη στήριξη στη νέα γενιά, που αποτελεί και το μέλλον της χώρας. Καλούνται, λοιπόν, τα μέλη του Επιμελητηρίου να συμπληρώσουν ειδική αίτηση στα γραφεία του μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου 2016.

Τα δέκα χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα γιορτάζει η Media Markt, δίνοντας τη δυνατότητα σε έναν τυχερό πελάτη της να κερδίσει όσα προϊόντα μπορεί να σηκώσει σε 100 δευτερόλεπτα. Ειδικότερα, για την περίοδο από 1 έως και 10 Ιανουαρίου, όλοι οι πελάτες της Media Markt, που θα πραγματοποιήσουν τις αγορές τους είτε μέσω των 10 φυσικών καταστημάτων της εταιρείας είτε μέσω του e-shop, θα κερδίσουν αυτόματα μία συμμετοχή στην ενέργεια «Σε 100 δευτερόλεπτα θα τα σηκώσεις όλα» της Media Markt. Ο τυχερός νικητής, που θα αναδειχθεί ύστερα από κλήρωση των αποδείξεων, θα έχει την ευκαιρία να τρέξει για 100 δευτερόλεπτα στο ειδικά διαμορφωμένο σημείο, στο κατάστημα της εταιρείας στο Μαρούσι, και όσα προϊόντα καταφέρει να συγκεντρώσει θα τα πάρει δωρεάν.

Τα πρώτα πλοία του 2016 θα υποδεχτεί ο ΟΛΠ

Την υποδοχή των πρώτων πλοίων που θα δέσουν στο λιμάνι του Πειραιά με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς ετοιμάζει η διοίκηση του ΟΛΠ. Οπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης, την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου, στις 13.00, η διοίκηση του ΟΛΠ θα επισκεφθεί και θα επιδώσει αναμνηστική πλακέτα και δώρα στον πλοίαρχο του πλοίου της ακτοπλοΐας που θα κάνει «ποδαρικό» στο λιμάνι του Πειραιά. Επίσης, το Σάββατο 2 Ιανουαρίου και ώρα 12.30, η διοίκηση και στελέχη του OΛΠ θα υποδεχθούν το «Costa Neoclassica», το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2016 σύμφωνα με τον προγραμματισμό και θα ακολουθήσει ανταλλαγή δώρων επί του πλοίου.

Αναγνωρίστηκαν τρεις πηγές ως ιαματικές στην Αιδηψό

Τρεις πηγές αναγνωρίστηκαν ως ιαματικές με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού, Ελενας Κουντουρά. Ειδικότερα, ως ιαματικοί αναγνωρίστηκαν οι φυσικοί πόροι «νερό πηγής Γ1 Νταμάρια Αιδηψού», «νερό πηγής Κομπογιάννη Λουτρών Αιδηψού» και «νερό πηγής Λέττας Βασιλάκου Λουτρών Αιδηψού». Και οι τρεις πηγές βρίσκονται εντός του οικισμού των Λουτρών Αιδηψού του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού στην Εύβοια. Οπως αναφέρεται στις σχετικές αποφάσεις της αναπληρώτριας υπουργού, οι τρεις πηγές προσφέρονται για χρήση λουτροθεραπείας.

Ειδικότερα, ενδείκνυνται για νοσήματα μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος, γυναικολογικές, ενδοκρινολογικές και δερματικές παθήσεις, καθώς και για αγγειοπάθειες. Αντενδείκνυνται για συστηματικά και μεταδοτικά νοσήματα, ηπατική – νεφρική ανεπάρκεια και κακοήθη νοσήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή