ΕΒΕΑ: κύριο ζητούμενο για το νέο έτος η αναχαίτιση της ύφεσης

ΕΒΕΑ: κύριο ζητούμενο για το νέο έτος η αναχαίτιση της ύφεσης

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναχαίτιση της ύφεσης και η δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης, με κινητήριο δύναμη τις ιδιωτικές επενδύσεις και την εξωστρεφή επιχειρηματική δραστηριότητα, είναι τα βασικά ζητούμενα για το 2016, επισημαίνει στο μήνυμά του για το νέο έτος ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Οπως σημειώνει ο κ. Μίχαλος, οι ελληνικές επιχειρήσεις, έχοντας αντέξει τους κλυδωνισμούς της χρονιάς που φεύγει, χρειάζονται ένα βιώσιμο περιβάλλον για να μπορέσουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους, να ανακτήσουν τη δυναμική τους και να σχεδιάσουν το μέλλον τους.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούν και αξιώνουν από το πολιτικό σύστημα σταθερότητα, σοβαρή διακυβέρνηση και μεταρρυθμίσεις, επισημαίνει.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ εστίασε στα ζητήματα άμεσης προτεραιότητας για το 2016, στα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, η ύπαρξη ενός σταθερού και ανταγωνιστικού φορολογικού καθεστώτος, η προέλκυση επενδύσεων και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος στο μήνυμα για το νέο έτος, μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Το 2016 μπορεί να αποκτήσει θετικό πρόσημο, εφόσον διασφαλιστούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Τα κύρια ζητούμενα είναι η αναχαίτιση της ύφεσης και η δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης, με κινητήριες δυνάμεις τις ιδιωτικές επενδύσεις και την εξωστρεφή επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι ελληνικές επιχειρήσεις, έχοντας αντέξει τους κλυδωνισμούς της χρονιάς που φεύγει, χρειάζονται βιώσιμο περιβάλλον για να μπορέσουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους, να ανακτήσουν τη δυναμική τους και να σχεδιάσουν το μέλλον τους. Αυτό που ζητούν και αξιώνουν από το πολιτικό σύστημα είναι σταθερότητα, σοβαρή διακυβέρνηση και μεταρρυθμίσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή