ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φόρουμ με προτάσεις για την ανάπτυξη της βιομηχανίας

foroym-me-protaseis-gia-tin-anaptyxi-tis-viomichanias-2116954

Η ανάπτυξη της βιομηχανίας πρέπει να αποτελέσει εθνικό στόχο αν θέλουμε κάποια στιγμή να απεγκλωβιστούμε από τον φαύλο κύκλο των μνημονίων και της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής οικονομικής υποτέλειας, επεσήμανε η υφυπουργός Οικονομίας Θεοδώρα Τζάκρη σε δηλώσεις της, στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης του Φόρουμ για τη Βιομηχανία που πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία της.

Στο φόρουμ συμμετέχουν εκπρόσωποι της Πολιτείας και των παραγωγικών τάξεων. Στόχος, όπως επεσήμανε η υφυπουργός, είναι να αποτελέσει «το κύριο όργανο διαβούλευσης της Πολιτείας με τους παραγωγικούς φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους, με σκοπό τη διαμόρφωση προτάσεων άμεσης εφαρμογής για την ανάταξη του σημαντικότερου πυλώνα της οικονομίας που είναι η βιομηχανία».

Μιλώντας στην έναρξη της συνεδρίασης, η υφυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «τώρα που ξέρουμε ότι είμαστε μόνοι μας στον ευρωπαϊκό χώρο, τώρα που ξέρουμε χωρίς αμφιβολία ότι είναι ένας χώρος ακραίων εθνικών οικονομικών ανταγωνισμών, με έξυπνες πολιτικές ενίσχυσης και προστασίας των εθνικών μας παραγωγικών μηχανών, στο πλαίσιο πάντα των αρχών της Ε.Ε. και τηρώντας τους κανόνες των εταίρων μας, θα χτίσουμε πετραδάκι πετραδάκι τέτοιες πολιτικές που θα εκμεταλλεύονται στο έπακρο το ευρωπαϊκό πλαίσιο, αλλά θα δίνουν παραγωγική και αναπτυξιακή πνοή στη δική μας χώρα».

Το φόρουμ θα έχει κύριο αντικείμενο την κατάθεση προτάσεων για την αντιμετώπιση κρίσιμων θεμάτων της ελληνικής βιομηχανίας και την κατάστρωση ενός Σχεδίου Αμεσων Ενεργειών για τη Βιομηχανία όπως αυτό θα προκύψει από τα πορίσματα των έξι τεχνικών ομάδων εργασίας που θα το πλαισιώνουν.