Σύντομα (08/01/16)

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 7,187 δισ. το ενεργητικό  των αμοιβαίων κεφαλαίων

Στο ύψος των 7,187 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε την περασμένη Τρίτη 5 Ιανουαρίου το συνολικό ενεργητικό των αμοιβαίων κεφαλαίων, καταγράφοντας μείωση κατά 0,24%, με τις επιμέρους κατηγορίες να σημειώνουν μεικτές τάσεις, όπως αναφέρει ανάλυση της Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ, που επικαλείται στοιχεία της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών. Αναλυτικά, το ενεργητικό των Funds of Funds αυξήθηκε κατά 0,46% στα 1,015 δισ., με τα Μετοχικά Funds of Funds να διαμορφώνονται στα 306,6 εκατ. (+0,80%), τα Μεικτά Funds of Funds στα 632,6 εκατ. (+0,31%) και τα Ομολογιακά Funds of Funds στα 76,1 εκατ. (+0,34%). Τα Μετοχικά Α/Κ διαμορφώθηκαν στα 1,022 δισ., καταγράφοντας πτώση κατά -0,31%. Τα Μετοχικά Αναπτυσσόμενων Αγορών έκλεισαν με ενεργητικό 36,4 εκατ. (+0,86%), τα Μετοχικά Αμερικής διαμορφώθηκαν στα 27,1 εκατ. (+1,56%), τα Μετοχικά Αναπτυγμένων Αγορών στα 195,7 εκατ. (-0,56%), ενώ τα Μετοχικά Ευρωζώνης στα 32,9 εκατ. (+0,61%). Τα Μετοχικά Ελλάδας σημείωσαν πτώση (-0,42%) και έκλεισαν στα 681,8 εκατ.

Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα

Βελτίωση κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος (ESI) τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα, όπως και στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην Ελλάδα ο δείκτης διαμορφώθηκε τον Δεκέμβριο στις 87,1 μονάδες από τις 86,5 τον Νοέμβριο, και στην Ευρωζώνη στις 106,8 από τις 106,1 μονάδες τον Νοέμβριο. Στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο δείκτης ανήλθε τον προηγούμενο μήνα στις 108,9 μονάδες από τις 107,5 μονάδες, έναν μήνα νωρίτερα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, η βελτίωση του κλίματος στην Ευρωζώνη είναι αποτέλεσμα της ενίσχυσης της εμπιστοσύνης στον τομέα της βιομηχανίας, κάτι που εν μέρει αντισταθμίστηκε από τη χαμηλότερη εμπιστοσύνη στον τομέα του λιανεμπορίου. Ανάμεσα στις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, σημαντική άνοδο κατέγραψε ο δείκτης στην Ισπανία (+3,4 μονάδες), οριακή βελτίωση στην Ιταλία (+0,4 μονάδες), ενώ παρέμεινε σε γενικές γραμμές αμετάβλητος στη Γερμανία (+0,0 μονάδες) και στη Γαλλία (-0,1 μονάδες). Η τιμή του δείκτη για την Ευρωζώνη είναι η υψηλότερη από τον Απρίλιο του 2011, σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ ξεπέρασε και τις εκτιμήσεις της αγοράς, καθώς οικονομολόγοι σε έρευνα του πρακτορείου ανέμεναν να υποχωρήσει στις 106 μονάδες.

Η Saxo Bank αναδείχθηκε πρόσφατα ο πιο επιτυχημένος χρηματοοικονομικός οργανισμός ως προς τις προβλέψεις της, ανάμεσα σε περισσότερους από 30 τακτικούς συνεργάτες του περιοδικού FX Week, για το 2015. Οι ορθές εκτιμήσεις για τις μακροοικονομικές τάσεις και την αντίστοιχη πορεία της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών έφεραν τη Saxo Bank στην πρώτη θέση των προβλέψεων για το συνάλλαγμα, για όλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, έχοντας διατυπώσει επιτυχημένες προτάσεις για τα ζεύγη νομισμάτων των G10. Σχολιάζοντας τη βράβευση, ο Τζον Τζ. Χάρντι, επικεφαλής Στρατηγικής Συναλλάγματος της Saxo Bank, ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Saxo Bank εξακολουθεί να αναγνωρίζεται για την ηγετική θέση της στην αξιόπιστη επενδυτική ενημέρωση».

Interamerican και εταιρική υπευθυνότητα

Την ενσωμάτωση της εταιρικής υπευθυνότητας στη στρατηγική της ενισχύει η Interamerican, προσυπογράφοντας ως μέλος του Δικτύου CSR Hellas την Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Διακήρυξη «Enterprise 2020», μία δυναμική πρωτοβουλία του Δικτύου CSR Europe και των 40 εθνικών εταίρων του. Η πρωτοβουλία, που παρουσιάστηκε κατά τη διάσκεψη κορυφής πολιτειακών, κυβερνητικών και ευρωπαϊκών αρχών στις Βρυξέλλες, τον περασμένο Νοέμβριο, εστιάζει στην ανάπτυξη και προώθηση στρατηγικών και πολιτικών για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR), ώστε να προετοιμαστεί «το μέλλον που η Ευρώπη έχει ανάγκη».

Διάκριση της Blue Star Ferries στα Energy Mastering Awards

Aργυρό βραβείο έλαβε η Blue Star Ferries, θυγατρική της Attica Group στα Energy Mastering Awards. Ειδικότερα, η Blue Star Ferries διακρίθηκε στα βραβεία Energy Mastering Awards 2015, που διοργανώθηκαν από την Boussias Communications, λαμβάνοντας Silver Award στην κατηγορία Energy Efficiency Management – Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για το σχέδιο «Blue Star Ferries Καινοτόμες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας». Το σχέδιο αφορά την πιλοτική εφαρμογή και λειτουργία εγκατάστασης φωτοβολταϊκής μονάδας στο πλοίο Blue Star Delos, για την πραγματοποίηση του οποίου η Blue Star Ferries συνεργάζεται ήδη από τον Οκτώβριο του 2014 με την Eco Marine Power (EMP) και την ιαπωνική Kei System. Το πρόγραμμα επιβλέπει η τεχνική ομάδα της Blue Star Ferries, ενώ η Eco Marine Power παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης έργου, εξοπλισμό και στρατηγικές συνεργασίες, καθώς και υπηρεσίες παροχής τεχνικών συμβουλών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή