ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην Ελλάδα η παραγωγή των προϊόντων Noxzema

stin-ellada-i-paragogi-ton-proionton-noxzema-2117792

Στις ελληνικές παραγωγικές εγκαταστάσεις του ομίλου Σαράντη στα Οινόφυτα Βοιωτίας μεταφέρθηκε, στα τέλη του 2015, η παραγωγή των προϊόντων Noxzema.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Οκτωβρίου 2014 ο όμιλος Σαράντη προέβη στην εξαγορά της δραστηριότητας του Noxzema στην Ελλάδα από την Prpcter & Gamble, έχοντας εξασφαλίσει συμβόλαιο παραγωγής από τα εργοστάσια της P&G στο εξωτερικό. Η σειρά του Νoxzema περιλαμβάνει αποσμητικά σώματος, αφρόλουτρα και αφρούς ξυρίσματος, προϊόντα ιδιαιτέρως αναγνωρισμένα στην ελληνική αγορά με σημαντικά μερίδια αγοράς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος Σαράντη πραγματοποίησε επένδυση ύψους 1 εκατ. ευρώ για την αγορά ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ παράλληλα αυξήθηκαν κατά 20 οι θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αυξημένη παραγωγή.

Μέσω της κίνησης αυτής επιτυγχάνεται συγκέντρωση της παραγωγικής δυναμικότητας, καλύτερος έλεγχος της ποιότητας και δημιουργία οικονομιών κλίμακας, αφού προστίθενται στη παραγωγή περίπου 4 εκατ. τεμάχια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εν λόγω εξαγορά είναι απόλυτα συνυφασμένη με τους στόχους και τη στρατηγική του ομίλου για περαιτέρω υποστήριξη της ανάπτυξής του μέσω εξαγορών ικανών να προσθέσουν αξία και να προσφέρουν συνέργειες σε όλα τα επίπεδα.