The Mart, η νέα επωνυμία της Makro Hellas

The Mart, η νέα επωνυμία της Makro Hellas

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα επωνυμία αποκτούν από τις 18 Ιανουαρίου τα καταστήματα της Makro Hellas, η οποία από τον Ιανουάριο του 2015 έχει περάσει στον έλεγχο της εταιρείας Σκλαβενίτης. Τα 12 καταστήματα σε Αθήνα και Περιφέρεια θα ονομάζονται από την ερχόμενη Δευτέρα The Mart, κίνηση που σηματοδοτεί συνολικότερα τις αλλαγές που σχεδιάζει ο νέος ιδιοκτήτης των καταστημάτων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μετά την αλλαγή της επωνυμίας θα ξεκινήσει σταδιακά η ανακαίνιση των καταστημάτων, ενώ στις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί ο ευρύτερος στρατηγικός σχεδιασμός της εταιρείας. Οι πελάτες, πάντως, της Makro ήδη ενημερώθηκαν από την εταιρεία για την αλλαγή της επωνυμίας μέσω SMS. Σε ερωτήματα δε που έχουν απευθύνει καταναλωτές στον λογαριασμό της Makro στο Facebook, η εταιρεία απάντησε «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα καταστήματά μας, που ήταν για πολλά χρόνια κοντά στον επαγγελματία, με το όνομα Makro, θα λέγονται, από τις 18 Ιανουαρίου 2016, The Mart. Εχοντας νέο όνομα και νέα αντίληψη, στοχεύουμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι, σε τιμές, προϊόντα και εξυπηρέτηση, ώστε να ανταποκρινόμαστε πλήρως στις ανάγκες κάθε επαγγελματία».

Ο σχεδιασμός, πάντως, δεν αναμένεται να περιλαμβάνει –για την ώρα τουλάχιστον– την ίδρυση νέων καταστημάτων, καθώς οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα δεν επιτρέπουν την περαιτέρω επέκταση του κλάδου cash & carry. Σήμερα λειτουργούν στην Ελλάδα 12 καταστήματα με την επωνυμία Makro, εκ των οποίων δύο στην Αττική (Παλλήνη και Ρέντη), δύο στη Θεσσαλονίκη, ένα στην Κρήτη, ένα στην Πάτρα, ένα στη Λάρισα, ένα στην Ξάνθη, ένα στον Βόλο, καθώς και τρία καταστήματα drive in στα Χανιά, στα Ιωάννινα και στην Καλαμάτα. Η εξαγορά της Makro Cash & Carry έγινε έναντι 65 εκατ. ευρώ με ίδια κεφάλαια καθώς και με δανεισμό από την Eurobank. Στην εταιρεία απασχολούνται περί τα 1.000 άτομα, ενώ ο κύκλος εργασιών της, σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό (χρήση από 1/10/2013 έως 30/9/2014), ανήλθε σε 319,8 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή