Αύξηση τζίρου για Jumbo το α΄ εξάμηνο του οικονομικού της έτους

Αύξηση τζίρου για Jumbo το α΄ εξάμηνο του οικονομικού της έτους

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση των πωλήσεων κατά 8,97% παρουσίασε ο όμιλος παιχνιδιών Jumbo το πρώτο εξάμηνο Ιούλιος – Δεκέμβριος 2015 της οικονομικής χρήσης 2015 – 2016 που είναι σε εξέλιξη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με τον κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται στα 371,75 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, «οι τελευταίοι 6 μήνες ήταν οι δυσκολότεροι της τελευταίας 20ετίας για την ελληνική οικογένεια αλλά και την οικονομία. Οι περίπου 5.000 εργαζόμενοι του ομίλου απέδωσαν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, ώστε κάθε νοικοκυριό να απολαμβάνει με χαμηλό κόστος τα αγαθά που έχει ανάγκη». Η δυναμική των πωλήσεων κατά τη διάρκεια των πρώτων 5 μηνών (Ιούλιος – Νοέμβριος 2015) της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, που είχε ανακοινώσει η διοίκηση, συνεχίστηκε και τον περασμένο Δεκέμβριο. Κατά συνέπεια για τους πρώτους έξι μήνες:

• Τα καταστήματα στην Ελλάδα κατέγραψαν αύξηση τζίρου της τάξης του 3%, ξεπερνώντας ακόμα και την πιο αισιόδοξη εκτίμηση για μηδενική αύξηση στην τρέχουσα χρήση.

• Ισχυρή ήταν η αύξηση των πωλήσεων στη Ρουμανία όπου ο τζίρος στα καταστήματά της διπλασιάστηκε.

• Οι πωλήσεις σε Βουλγαρία και Κύπρο κινήθηκαν σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, από τον Ιούλιο 2015 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015, οι πωλήσεις σε επίπεδο ομίλου σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 8,97% στα 371,75 εκατομμύρια ευρώ από 341,13 εκατομμύρια που ήταν ο τζίρος κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η αύξηση ξεπερνά κατά πολύ τον στόχο που έχει τεθεί αρχικά για φέτος, δηλαδή αύξηση πωλήσεων από 0% έως 4%. Κατόπιν τούτου, η διοίκηση αναθεωρεί τον στόχο για αύξηση των πωλήσεων την τρέχουσα χρήση που τελειώνει στον Ιούνιο του 2016 στο 6% με 8%.

Ο όμιλος μέχρι το τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου διέθετε δίκτυο 73 καταστημάτων πλέον σε 4 χώρες. Aπό αυτά, τα 53 καταστήματα βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία, 7 στη Ρουμανία καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-jumbo. Η αναδιάρθρωση του δικτύου με κύριο γνώμονα την αύξηση της παραγωγικότητας αποτελεί τη βασική στόχευση του επενδυτικού προγράμματος Jumbo. Στο σχέδιο αυτό περιλαμβάνεται και ο τερματισμός λειτουργίας δύο μικρών καταστημάτων πρώτης γενιάς όπου μελλοντικά θα αντικατασταθούν με νέα υπερ-καταστήματα σε περιοχές όπου ο όμιλος δεν έχει ακόμα παρουσία.

Aξίζει να υπογραμμίσουμε ότι στην τελευταία πλήρη χρήση του 2014-2015 τα καθαρά κέρδη του ομίλου Jumbo διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 104,84 εκατ. ευρώ από 101,25 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 3,54%, όταν η αρχική πρόβλεψη έκανε λόγο για 90 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 582,55 εκατ. ευρώ έναντι 541,85 εκατ. ευρώ το προηγούμενο 12μηνο, αυξημένες κατά 7,51%, υπερβαίνοντας σημαντικά τον στόχο 4%-6% που είχε τεθεί στην αρχή της οικονομικής χρήσης. Ηδη, η διεθνής επέκταση προσφέρει στον όμιλο το 27% των κερδών και το 25% των πωλήσεων, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι επενδύσεις του ομίλου αναμένεται να στραφούν στις ξένες αγορές, τις ήδη υφιστάμενες αλλά και πιθανώς και νέες, καθώς η διοίκηση του ομίλου δεν έχει κρύψει τις βλέψεις της για μελλοντικές επεκτάσεις προς Ανατολάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή