Ομαδικά πυρά από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και τη ΓΣΕΕ

Ομαδικά πυρά από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και τη ΓΣΕΕ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και από τη ΓΣΕΕ προκάλεσε η απόφαση της Eldorado Gold να αναστείλει την επένδυσή της στις Σκουριές. «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από επενδύσεις. Το δημόσιο χρήμα δεν επαρκεί και τα δανεικά τελείωσαν. Χρειάζονται ιδιωτικά κεφάλαια. Για να έλθουν όμως, πρέπει να εκπέμπουμε σοβαρότητα, σταθερότητα και, κυρίως, να καλλιεργούμε εμπιστοσύνη μεταξύ κράτους και επενδυτών», τόνισε χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Θ. Φέσσας, κατά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της καναδικής εταιρείας. Ο ίδιος κάλεσε την κυβέρνηση «να συζητήσει εποικοδομητικά με την Eldorado Gold και να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον, ώστε να μη χαθεί η επένδυση και να μη ζημιωθούν και άλλο οι εργαζόμενοι, η τοπική κοινωνία και η εθνική οικονομία».

Εκκληση στην κυβέρνηση απηύθυνε από την πλευρά του και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ). «Η ανακοίνωση της άμεσης αναστολής των επενδύσεων της “Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.”, της μεγαλύτερης ξένης άμεσης επένδυσης στη χώρα, όταν η ανάγκη υλοποίησης παραγωγικών επενδύσεων είναι επιτακτική, δίνει το πλέον ισχυρό αρνητικό μήνυμα στους σοβαρούς ξένους επενδυτές», επισημαίνει ο ΣΒΒΕ.

Να συναισθανθεί τις ευθύνες της και, μακριά από ιδεολογικές εμμονές που δεν εκφράζουν τα πραγματικά συμφέροντα της χώρας, να αναθεωρήσει την πολιτική της αναφορικά με τις άμεσες ξένες επενδύσεις και την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου μας, κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ) Δ. Μαθιός.

Σε ανάλογους τόνους ήταν και η δήλωση του προέδρου της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) Κ. Μίχαλου: «Η κυβέρνηση οφείλει, αντί να θέτει, να άρει εμπόδια για τη δημιουργία επενδύσεων στη χώρα και, βέβαια, για τη διατήρηση στη ζωή των επιχειρήσεων που ήδη βρίσκονται σε λειτουργία. Η κυβέρνηση ταυτόχρονα οφείλει να αφήσει πίσω τις ιδεοληψίες της και να μη βλέπει τις επιχειρήσεις ως εχθρούς, αλλά ακριβώς το αντίθετο, ως συμμάχους που με την ανάπτυξή τους μπορούν να ενισχύσουν την καταρρακωμένη οικονομία της χώρας αλλά και την παραπαίουσα απασχόληση».

Για ιδεοληπτικές εμμονές κατηγόρησε την κυβέρνηση και η ΓΣΕΕ, οι σχέσεις της οποίας με το Μέγαρο Μαξίμου έχουν διαταραχθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, με αφορμή το ασφαλιστικό. Η κορυφαία συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας ζήτησε από την κυβέρνηση να εγγυηθεί τις θέσεις εργασίας στα Μεταλλεία Χρυσού και παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση και την εταιρεία να αναζητήσουν άμεσα βιώσιμη λύση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή