Παρατείνεται η απαγόρευση short selling για Attica Bank

Παρατείνεται η απαγόρευση short selling για Attica Bank

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tη συνέχιση της απαγόρευσης των ανοιχτών πωλήσεων επί των μετοχών της Αttica Bank, μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου 2016, αποφάσισε στη χθεσινή της συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αφού έλαβε υπ’ όψιν του το γεγονός ότι η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διευκρινίζει πως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η κατανομή των νέων μετοχών στους δικαιούχους και δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.

Οπως σημειώνει η εποπτική αρχή, η πρακτική αυτή της απαγόρευσης των ανοικτών πωλήσεων εφαρμόστηκε για όλα τα πιστωτικά ιδρύματα μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησής τους και την εισαγωγή των νέων μετοχών προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η προσωρινή αυτή απαγόρευση καταλαμβάνει και τις πωλήσεις μετοχών που πρόκειται να εκκαθαριστούν με αγορά εντός της ίδιας ημέρας (ενδοσυνεδριακά) και τις συναλλαγές επί των παραστατικών τίτλων μετοχών (ADRs ή GDRs) και επί παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσης μετοχών (warrants) που αντιπροσωπεύουν μετοχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή