Ποσό 6,8 εκατ. ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Κερατσινίου από ΟΛΠ

Ποσό 6,8 εκατ. ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Κερατσινίου από ΟΛΠ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ποσό των 6,8 εκατ. ευρώ διεκδικεί από τον ΟΛΠ ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, προχωρώντας για τον σκοπό αυτό σε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών του οργανισμού, στο πλαίσιο σχετικών δικαστικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, πρόκειται για ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΟΛΠ από μη καταβληθέντα δημοτικά τέλη, καθώς και τα σχετικά πρόστιμα.

Από την πλευρά του, ο ΟΛΠ υποστηρίζει ότι η σχετική διεκδίκηση αφορά την περίοδο 1995-1999 και μάλιστα τέλη που αυθαίρετα επέβαλε και υπολόγισε ο δήμος, καθώς δεν έχει παράσχει καμία υπηρεσία ανταποδοτικού τέλους στη χερσαία λιμενική ζώνη του λιμανιού, η οποία άλλωστε βρίσκεται κι εκτός της αρμοδιότητας του δήμου. Μάλιστα, οι υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού παρέχονται από τον ίδιο τον ΟΛΠ, γι’ αυτό άλλωστε και έχει εκδοθεί σωρεία σχετικών δικαστικών αποφάσεων που ακυρώνουν αντίστοιχες χρεώσεις του δήμου. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΛΠ, «καταχρηστικά, ο δήμος επιχειρεί να εισπράξει αχρεωστήτως το παραπάνω ποσό, εκτελώντας μεμονωμένη απόφαση που δεν έκρινε την ουσία της υπόθεσης, αλλά, επιλύοντας δικονομικό ζήτημα, απέρριψε για τυπικούς και μόνο λόγους σχετική προσφυγή του ΟΛΠ κατά του δήμου». Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΛΠ ζήτησε να ενημερωθεί πλήρως από τον δήμο για σε βάρος του ενέργειες, ώστε να ασκήσει όλα τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα για την άρση της δέσμευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή