Εξετάζονται διευκολύνσεις για τα μικρά οινοποιεία

Εξετάζονται διευκολύνσεις για τα μικρά οινοποιεία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκολύνσεις, πρωτίστως προς τα μικρά οινοποιεία, στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης εφαρμογής των νέων φορολογικών μέτρων, θα εξετάσει το υπουργείο Οικονομίας. Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ). Συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, με πρώτα τα προβλήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή των νέων φορολογικών μέτρων. «Αν και η βασική αρμοδιότητα ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Σταθάκης δεσμεύτηκε να εξετάσει διευκολύνσεις που θα μπορούσαν να γίνουν για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του μέτρου, πρωτίστως προς τα μικρά οινοποιεία», όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας.

Συζητήθηκε, επίσης, η καλύτερη προβολή του κλάδου και συμφωνήθηκε η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει o οργανισμός Enterprise Greece. Σύμπτωση απόψεων καταγράφηκε και ως προς τη σκοπιμότητα αξιοποίησης των εκτάσεων και εγκαταστάσεων στο κτήμα του Τατοΐου, καθώς και για τις προοπτικές που αναδεικνύει για τον κλάδο η συστηματική και οργανωμένη καλλιέργεια εγχειρημάτων οινοτουρισμού.

Στην κατεύθυνση αυτή συζητήθηκαν ζητήματα που συνδέονται με τους «δρόμους του κρασιού» και τις δυνατότητες ένταξης του προϊόντος στις εκστρατείες τουριστικής προβολής στο εξωτερικό. Σε αυτές τις προσπάθειες κρίσιμο ρόλο μπορούν να παίξουν τα προγράμματα ΕΣΠΑ που θα παρουσιαστούν τις επόμενες εβδομάδες.

Τέλος, ζητήθηκε η στήριξη του υπουργείου σε μελέτες για έρευνα και καινοτομία στον κλάδο, προσπάθειες που η πολιτική ηγεσία ολόθερμα στηρίζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή