Σύντομα (15/01/16)

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχέδιο απορρόφησης 4 εταιρειών από τη Viohalco

Η Viohalco δημοσίευσε το σχέδιο σύμβασης της απορρόφησης των θυγατρικών της εταιρειών ΕΛΒΑΛ, ΔΙΑΤΟΥΡ, ALCOMET, και EUFINA. Oπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Η Viohalco θα αποκτήσει το σύνολο του ενεργητικού και παθητικού των απορροφούμενων εταιρειών με καθολική διαδοχή και θα υποκατασταθεί αυτοδικαίως στα νόμιμα δικαιώματα και υποχρεώσεις των απορροφούμενων εταιρειών, οι οποίες θα λυθούν χωρίς εκκαθάριση». Με βάση τις μεθόδους αποτίμησης, οι αντίστοιχες αξίες των συγχωνευόμενων εταιρειών στις 31 Οκτωβρίου 2015 καθορίστηκαν από τα διοικητικά τους συμβούλια για τους σκοπούς της διασυνοριακής συγχώνευσης, ως εξής:

α) η αξία της Viohalco καθορίστηκε σε 1.185.928.378,32 ευρώ, β) η αξία της ΕΛΒΑΛ καθορίστηκε σε 494.136.820,340927 ευρώ. Οι προτεινόμενες σχέσεις ανταλλαγής μεταξύ της Viohalco και της ΕΛΒΑΛ που θα διαγραφεί από το Χρηματιστήριο, έχουν ως εξής: η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής μετοχών ορίζεται σε 1,29243192046551:1, δηλαδή προτείνεται οι μέτοχοι της ΕΛΒΑΛ να ανταλλάξουν 1,29243192046551 μετοχές της με μία νέα μετοχή της Viohalco.

Στην «Αμβυξ» η διανομή της Bacardi στην Ελλάδα

Την αυτόνομη παρουσία της ως εμπορικής εταιρείας, θυγατρικής της πολυεθνικής, περιορίζει η εταιρεία Bacardi Hellas, καθώς τη διανομή των προϊόντων της στην ελληνική αγορά πρόκειται να αναλάβει η εταιρεία Αμβυξ. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει γνωστά σήματα, όπως το Bacardi, το Martini, το Dewar’s, το Bombay Sapphire κ.ά. Την ίδια ώρα η Coca-Cola Τρία Εψιλον αναλαμβάνει την αποκλειστική διανομή και πώληση στην ελληνική αγορά των σημάτων Campari και Aperol, που μέχρι τώρα περιλαμβάνονταν στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας Αμβυξ. Αν και η εξέλιξη αυτή δίνει αρνητικό σήμα σχετικά με την παρουσία ξένων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, την ίδια ώρα οδηγεί σε ενίσχυση των δύο ελληνικών εταιρειών. Η εταιρεία Αμβυξ αποτελεί την παλαιότερη ελληνική εταιρεία εισαγωγής και εμπορίας αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται στον κλάδο από το 1917. Η Coca-Cola Τρία Εψιλον, από την πλευρά της, ενισχύει την παρουσία της στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών. Η εταιρεία έχει ήδη συμφωνίες με τους οίκους Ισιδώρου Αρβανίτου, Edrington και Brown Forman.

Η εισηγμένη εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών Revoil, με χθεσινή ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο, επισημαίνει ότι δεν αποδέχεται μέρος των λογιστικών διαφορών συνολικού ύψους 668.030,45 ευρώ που προέκυψαν από τον φορολογικό έλεγχο για τις χρήσεις 2009-2011 και έχει δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την απάλειψή τους. Τα βιβλία που τηρεί η εταιρεία κρίθηκαν επαρκή και ακριβή, και δεν προέκυψαν παρατυπίες ή παραλείψεις που να επηρεάζουν το κύρος τους. Ωστόσο, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, από τον εν λόγω φορολογικό έλεγχο καταλογίσθηκαν λογιστικές διαφορές, για τις οποίες επιβλήθηκαν πρόσθετοι φόροι ποσού 315.236,91 ευρώ και προσαυξήσεις ποσού 352.793,54 ευρώ για τις τρεις ελεγχόμενες χρήσεις.

Διαπραγμάτευση νέων μετοχών της Attica Bank

Tην ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η έναρξη διαπραγμάτευσης των 2.270.026.033 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Attica Bank σε συνέχεια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων. Ταυτόχρονα, ενεκρίθη από τη διοίκηση του Χ.Α. η παραίτηση της εταιρείας-μέλους του Χ.Α. Eurobank Equities ΑΕΠΕΥ από την ιδιότητα του ειδικού διαπραγματευτή επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρείας Κρέτα Φαρμ ΑΒΕΕ. Ως τελευταία ημέρα ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρείας Κρέτα Φαρμ ΑΒΕΕ ορίζεται η Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016.

ΙΚΕΑ: ανάκληση μουσικών παιχνιδιών LATTJO

Η ΙΚΕΑ με ανακοίνωσή της παρακαλεί τους καταναλωτές που διαθέτουν τις μπαγκέτες ή το ξυλόφωνο LATTJO να σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν και να τα επιστρέψουν σε οποιοδήποτε κατάστημα γα την πλήρη αποζημίωσή τους. Τα προϊόντα είναι απολύτως ασφαλή για τα παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω, στα οποία και απευθύνονται. Η ανάκληση έχει καθαρά προληπτικό χαρακτήρα, μιας και δεν έχει αναφερθεί κανένα σχετικό περιστατικό. Βασίζεται σε αναφορές υπαλλήλων της ΙΚΕΑ, σύμφωνα με τις οποίες η ελαστική μπάλα των μπαγκετών είναι δυνατόν να αποκολληθεί ή να ξεβιδωθεί, και μπορεί να τραβήξει την προσοχή παιδιών μικρότερης ηλικίας από αυτή των 6 ετών και άνω, για τα οποία προορίζονται τα προϊόντα. Παρ’ όλα αυτά, στη μετέπειτα έρευνα η ΙΚΕΑ εντόπισε σημεία που δεν αναφέρονται στις προδιαγραφές, και αυτό αφορά τη χρήση των προϊόντων από παιδιά μικρότερης ηλικίας από αυτή των 6 ετών και άνω, για τα οποία προορίζονται τα προϊόντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή