Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Folli Follie

Πιέσεις λόγω Κίνας

Σε ικανοποιητικά επίπεδα για τα δεδομένα της ρηχής εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς κινήθηκε η εμπορευσιμότητα της μετοχής της Folli Follie στη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του 2016. Ειδικότερα, άλλαξαν χέρια περισσότερα από 400.000 τεμάχια. Η μετοχή ωστόσο υπέστη απώλειες 7,64% καθώς ο όμιλος επηρεάζεται από σημάδια κόπωσης της κινεζικής οικονομίας, αφού καταγράφει σημαντικό ποσοστό των πωλήσεών του. Στο εννεάμηνο 2015 εμφάνισε καθαρά ενοποιημένα κέρδη 104,2 εκατ. ευρώ.

Αttica Group

Εβδομαδιαία κέρδη 8,33%

Η μείωση της τιμής του πετρελαίου επιφέρει ελάττωση του λειτουργικού κόστους των ακτοπλοϊκών εταιρειών. Η μετοχή της Αttica Group κατέγραψε εβδομαδιαία κέρδη 8,33% και αναρριχήθηκε στα 0,598 ευρώ με αρκετά καλή εικόνα στην εμπορευσιμότητα της μετοχής. Η διοίκηση της εισηγμένης, που ανήκει μετοχικά στον όμιλο MIG, μελετά διαρκώς τις εξελίξεις και ανταποκρίνεται στις νέες απαιτήσεις με ενεργητική διαχείριση των δρομολογίων των πλοίων και αναδιάταξη του στόλου.

Ικτίνος

Δύσκολη εβδομάδα

Πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της εταιρείας μαρμάρων Ικτίνος Ελλάς, με συνέπεια ο τίτλος να υποχωρήσει 15,14% στη διάρκεια των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων. Η επιχείρηση συνεχίζει να κινείται σε κερδοφόρο πορεία και το 2015, λόγω του υψηλού δείκτη εξωστρέφειας. Μάλιστα, η διοίκηση έχει αποφασίσει την επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους στη διάρκεια του α΄ τριμήνου 2016. Η εισηγμένη στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των εργασιών της, προχώρησε στην ίδρυση νέας εταιρείας με την επωνυμία Ικτίνος Μάρμαρον.

Αεροπορία Αιγαίου

Αύξηση κερδών, τζίρου

Εβδομαδιαία κέρδη 0,43% κατέγραψε η μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου στη δεύτερη χρηματιστηριακή συνεδρίαση της εβδομάδας. Ο τίτλος αναρριχήθηκε στα 6,960 ευρώ (κλείσιμο 14/1). Η αεροπορική εταιρεία, στο τρίτο και σημαντικότερο τρίμηνο του 2015 από πλευράς εποχικότητας της ζήτησης, παρά τις σημαντικές προκλήσεις από την πολιτική και οικονομική συγκυρία, κατάφερε να αυξήσει την επιβατική κίνηση εξωτερικού κατά 29%, τα συνολικά έσοδα κατά 12% και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους κατά 7% στα 67,2 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή