Η EgonZehnder, σύμβουλος για τον νέο CEO της Πειραιώς

Η EgonZehnder, σύμβουλος για τον νέο CEO της Πειραιώς

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσω διεθνούς διαγωνισμού και με τη συνδρομή εξειδικευμένου ξένου συμβούλου θα πραγματοποιηθεί η επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Πειραιώς. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ελληνική τράπεζα επιλέγει μια τέτοια ανοιχτή διαδικασία για την πλήρωση της πλέον επιτελικής διοικητικής θέσης. H EgonZehnder, που θα αξιολογήσει τους υποψηφίους, είναι μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες αναζήτησης επιτελικών στελεχών για επιχειρήσεις και διαθέτει παρουσία σε 41 χώρες.

Η αλλαγή στη διοικητική πυραμίδα της Πειραιώς είναι αποτέλεσμα της παραίτησης του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου κ. Ανθιμου Θωμόπουλου την προηγούμενη Παρασκευή.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, ο διεθνής συμβουλευτικός οίκος EgonZehnder θα συνδράμει στην επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Ο νέος διευθύνων σύμβουλος που θα αναδειχθεί το αμέσως προσεχές διάστημα από την παραπάνω διαδικασία θα είναι επικεφαλής του ομίλου Πειραιώς για την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου και των μεσοπρόθεσμων στόχων του. Αύριο, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας θα ορίσει ένα μέλος του ως εντεταλμένο σύμβουλο (Interim CEO), ο οποίος θα είναι παράλληλα επικεφαλής της Εκτελεστικής Επιτροπής μέχρι την ανάδειξη του νέου διευθύνοντος συμβούλου (CEO). Η Εκτελεστική Επιτροπή του ομίλου, που αποτελείται από 6 ανώτερους γενικούς διευθυντές με την προσθήκη και του Interim CEO, έχει την ευθύνη για την ομαλή και αδιάλειπτη λειτουργία της τράπεζας, με προσήλωση στους πελάτες και στους μετόχους της».

Σύμφωνα με πηγές της τράπεζας, η διαδικασία για την επιλογή νέου διευθύνοντος συμβούλου εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα, ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να ανταποκρίνονται στα κριτήρια που προβλέπει ο νέος νόμος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή