ΔΕΗ: Ούτε νίκη ούτε ήττα η απόφαση για την «Αλουμίνιον»

ΔΕΗ: Ούτε νίκη ούτε ήττα η απόφαση για την «Αλουμίνιον»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προθέσεις για «αλλαγή σελίδας», στη διαμάχη με την «Αλουμίνιον» για την τιμή του ρεύματος, διατυπώνονται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ που εκδόθηκε με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία σύμφωνα με την επιχείρηση «δεν αποτελεί ούτε νίκη ούτε ήττα» για κανένα μέρος.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, θεωρεί επαρκείς και αποδέχεται τις δεσμεύσεις τις οποίες η ίδια η ΔΕΗ υπέβαλε σ’ αυτήν κατά τη συνεδρίαση της 25.09.2015. Οι δεσμεύσεις αυτές είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με την πολιτική της επιχείρησης, η οποία στο πλαίσιο της καλής θέλησης έναντι κάθε καταναλωτή-πελάτη της, και μάλιστα του μεγέθους της ΑτΕ, συνοψίζεται:

α. Στην εξάντληση κάθε περιθωρίου διαλόγου και διαπραγμάτευσης, με αξιοποίηση, εφόσον χρειασθεί, κάθε πρόσφορης μεθόδου και διαδικασίας.

β. Στην αυτονόητη αποφυγή ενεργειών που θα επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα και θα δυσχεραίνουν τον διάλογο και τη διαπραγμάτευση μεταξύ των μερών.

Με άλλα λόγια, η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού «δεν αποτελεί ούτε νίκη ούτε ήττα για κανένα μέρος», όπως άστοχα επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί, σημειώνει η ΔΕΗ, ασκώντας κριτική στα μέσα ενημέρωσης. Επισημαίνει δε ότι η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού «ούτε προδιαγράφει και πολύ περισσότερο προδικάζει το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων ως προς την τιμολόγηση της ΑτΕ, ούτε προσθέτει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα προβλεπόμενα στους κώδικες σε ό,τι αφορά τους μεγάλους καταναλωτές».

Η τιμολόγηση όλων, αναφέρει, θα προκύψει κατόπιν διαπραγματεύσεων λαμβάνοντας υπόψη το καταναλωτικό προφίλ ενός εκάστου, και παραπέμπει στην απόφαση της Γ.Σ. της 7ης Δεκεμβρίου 2015 που οδηγεί σε τιμοκατάλογο με 56 διαφορετικά τιμολόγια. Η διοίκηση της ΔΕΗ και οι μέτοχοι της επιχείρησης, καταλήγει η ανακοίνωση, «αναμένουν από την ΑτΕ να προσέλθει στον διάλογο και στη διαπραγμάτευση με το επιβαλλόμενο εποικοδομητικό πνεύμα, ώστε να βρεθεί λύση που πράγματι θα σημάνει την αλλαγή σελίδας».

Επισημαίνει, τέλος, με νόημα ότι «δεν μπορεί να παραλείπεται ούτε να διαφεύγει την προσοχή κανενός ότι, με δεδομένο το μέγεθος της κατανάλωσης της ΑτΕ (περίπου 5,5% της ηπειρωτικής χώρας), η όποια λύση δοθεί στο θέμα της τιμολόγησης θα έχει αντίκτυπο σε όλους τους άλλους καταναλωτές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή