Συντομα (21/01/16)

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσίαση των προϊόντων της Akritas στη Θεσσαλονίκη

Η εισηγμένη βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου Akritas θα διοργανώσει και φέτος ενημερωτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, το ερχόμενο Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016, προκειμένου να παρουσιάσει τα προϊόντα της. Ειδικότερα, οι πελάτες και οι συνεργάτες της εταιρείας αλλά και όσοι δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο των κατασκευών και της διακόσμησης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προϊόντα της επιχείρησης και να ενημερωθούν για τις ιδιότητές τους από τα έμπειρα στελέχη της εταιρείας. Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι η Akritas είναι σήμερα η μοναδική ελληνική βιομηχανία παραγωγής μοριοσανίδας, που λειτουργεί σε συνεχή βάση από το 1977. Στόχος της Akritas με την εκδήλωση της Θεσσαλονίκης είναι να δοθεί έμφαση στην προσωπική επαφή της εταιρείας με τους συνεργάτες της από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παρά την οικονομική και πολιτική αστάθεια που επικρατεί στη χώρα την τελευταία εξαετία, η επιχείρηση έχει καταφέρει να αντεπεξέλθει στο έπακρο όσον αφορά στις υποχρεώσεις της απέναντι στο Δημόσιο, στις τράπεζες, στα ασφαλιστικά ταμεία και στους εργαζομένους.

Tους στόχους της για την επόμενη πενταετία σε ό,τι αφορά την τουριστική προβολή για το 2016 προσδιόρισε η περιφέρεια Αττικής. Μεταξύ των στόχων που έχει θέσει είναι η προβολή όλων των δυνατοτήτων της Αττικής σε μεγάλο χρονικό και γεωγραφικό εύρος. Επίσης, όπως σημειώνεται, στόχος είναι η προβολή της «άγνωστης» και «αυθεντικής» Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνεται ότι θα εξετασθούν οι δυνατότητες προβολής των επιμέρους προορισμών όπως του Πειραιά, των νησιών του Σαρωνικού, των ανατολικών και δυτικών περιοχών. Θα επιδιωχθεί η συνεργασία για προβολή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τον ΕΟΤ, Δήμους και άλλες Περιφέρειες της χώρας αλλά και φορείς όπως π.χ. κοινωνικούς εταίρους, αεροπορικές εταιρείες και το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Σημαντικές συναντήσεις στη Fitur

Mε τη βασίλισσα της Ισπανίας, Λετίσια, συναντήθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 36ης Διεθνούς έκθεσης τουρισμού Fitur που πραγματοποιείται στη Μαδρίτη και συμμετέχει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού. Η βασίλισσα της Ισπανίας ευχήθηκε στην κ. Κουντουρά η Ελλάδα να έχει μία επιτυχημένη τουριστική σεζόν το 2016. Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, που συνοδεύει την αν. υπουργό είχε συναντήσεις με εκπροσώπους tour operators αλλά και στελέχη της ισπανικής και της διεθνούς τουριστικής αγοράς.

Σε αύξηση κεφαλαίου προχωράει το «Κτήμα Κ. Λαζαρίδη»

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της οινοποιητικής εταιρείας «Κτήμα Κ. Λαζαρίδη» κατά 474.144 ευρώ χωρίς την έκδοση νέων μετοχών, αλλά με αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής κατά 0,03 ευρώ εκάστη, αποφάσισε η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης με έδρα τη Δράμα.

Ολόκληρο το ποσό της αύξησης καλύφθηκε με την κεφαλαιοποίηση αντίστοιχου ποσού του λογαριασμού αποθεματικού «διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο». Στη συνέλευση των μετόχων συμμετείχαν τέσσερις μέτοχοι εκπροσωπώντας το 79,58% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας (12.577.811 επί συνόλου 15.804.800 μετοχών).

Μετά την ως άνω αύξηση, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται στο ποσό των 5.689.728 ευρώ, διαιρούμενο σε 15.804.800 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,36 ευρώ εκάστη.

Κατόπιν, η γενική συνέλευση έλαβε ομόφωνα την απόφαση να τροποποιήσει αντίστοιχα το άρθρο 5 του καταστατικού περί μετοχικού κεφαλαίου και να εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να λάβει όλες τις εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές και γενικά να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της αποφάσεως αυτής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή