Διαψεύδει τα περί αλλαγής έδρας η «Τιτάν»

Διαψεύδει τα περί αλλαγής έδρας η «Τιτάν»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν υπάρχει θέμα μεταφοράς της έδρας της Τιτάν στο εξωτερικό. Πρόθεση της εταιρείας είναι να παραμείνει στην Ελλάδα». Αυτό τονίζουν κύκλοι της διοίκησης της πολυεθνικής τσιμεντοβιομηχανίας στην «Κ», σχολιάζοντας σενάρια που κυκλοφόρησαν χθες στην αγορά περί ενός τέτοιου ενδεχόμενου. Οσον αφορά τη φιλολογία, που αναπτύχθηκε εξαιτίας αυτής της φήμης, η οποία θέλει το υψηλό κόστος δανεισμού που συνεπάγεται το ρίσκο χώρας εν όψει της αναχρηματοδότησης του ομολογιακού της δανείου που ωριμάζει στις αρχές του 2017 να αποτελεί το κίνητρο για μια τέτοια κίνηση, πηγές της εταιρείας εξηγούν στην «Κ» πως ο όμιλος εξαιτίας και της εξωστρέφειάς του απολαμβάνει άνετη πρόσβαση στις αγορές, ενώ επιπλέον διαθέτει και μη εκταμιευμένες τραπεζικές πιστωτικές γραμμές ύψους 400 εκατ. «Δεν έχει αλλάξει τίποτα από την τελευταία γενική συνέλευση του περασμένου καλοκαιριού» προσθέτουν. Υπενθυμίζεται πως εκείνη την ημέρα ο διευθύνων σύμβουλος της Τιτάν, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετόχων, είχε δηλώσει πως «πρόθεσή μας είναι να μείνουμε στην Ελλάδα. Είμαστε βεβαίως προετοιμασμένοι για όλα και ζυγίζουμε όλα τα ενδεχόμενα, αλλά πρόθεσή μας είναι να μείνουμε εδώ».

Χρηματιστηριακοί αναλυτές που εκλήθησαν από την «Κ» να σχολιάσουν τα σενάρια αλλαγής έδρας δηλώνουν πως «δεν βλέπουμε κανένα λόγο να θέλει η εισηγμένη να κάνει σε αυτή τη φάση κάτι τέτοιο, δεδομένης της πολύ μικρής έκθεσής της στην ελληνική αγορά και της χρηματοδοτικής της ικανότητας». Σημειώνεται πως την Τρίτη η Deutsche Bank σε έκθεσή της για την εισηγμένη εκτίμησε πως τα καθαρά κέρδη του Τιτάνα για τη χρήση του 2015 θα ανέλθουν στα 30 εκατ. και τα έσοδά του θα διαμορφωθούν στα 1,362 δισ. έναντι 3 εκατ. και 1,158 δισ. αντίστοιχα κατά το 2014. Θέτει δε την τιμή-στόχο στα 19,06 ευρώ. Η μετοχή του Τιτάνα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης στα 17 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή