ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δέκα ελληνικά ξενοδοχεία στα κορυφαία του κόσμου

hotel1

Στις έξι λίστες της TripΑdvisor με τις κορυφαίες ξενοδοχειακές μονάδες του κόσμου για το 2016 περιλαμβάνονται δέκα ελληνικά ξενοδοχεία, εκ των οποίων έξι στη Σαντορίνη, δύο στη Ρόδο και από ένα σε Χαλκιδική και Μύκονο. Οι λίστες καταρτίστηκαν με βάση τις κριτικές των χρηστών της κορυφαίας ταξιδιωτικής ιστοσελίδας στο κόσμο. Eπιπλέον, σε άλλη λίστα, που δημοσιοποίησε η Τrivago και περιλαμβάνει τις ευρωπαϊκές χώρες με τα καλύτερα ξενοδοχεία, η Ελλάδα κατέλαβε την 17η θέση.

Αναλυτικά, στη λίστα της Trip-Advisor με τις 25 κορυφαίες μονάδες στο κόσμο την 5η και την 12η θέση κατέλαβαν τα ξενοδοχεία Αχτίς στη Χαλκιδική και Canaves Oia Hotel στη Σαντορίνη αντίστοιχα. Στη λίστα με τα 25 κορυφαία μικρά ξενοδοχεία το Spirit of the Knights Boutique Hotel στη Ρόδο κατέλαβε την 9η θέση και το Αίνιγμα στη Σαντορίνη την 14η. Στην παγκόσμια λίστα με τα κορυφαία οικονομικά ξενοδοχεία το Lithos by Spyros and Flora στη Μύκονο κατέλαβε την 5η θέση και το Chez Sophie Rooms and Suites στη Σαντορίνη την 11η. Επιπλέον, στη λίστα με τα κορυφαία ξενοδοχεία πολυτελείας, παγκοσμίως, το Lindos Blu στη Ρόδο κατέλαβε τη 19η θέση, ενώ στην αντίστοιχη λίστα με τα κορυφαία πανδοχεία και «διαμονής με πρωινό» το Aenaon Villas στη Σαντορίνη κατέλαβε την 4η θέση. Στη λίστα με τα κορυφαία ξενοδοχεία, παγκοσμίως, για την εξυπηρέτηση που προσφέρουν, το Astra Suites στη Σαντορίνη κατέλαβε την 9η θέση και το Αναστάσης, επίσης, στη Σαντορίνη την 24η.

Ισχυρή είναι η θέση της Ελλάδας με 16 παρουσίες και στις λίστες με τα καλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ευρώπη. Ειδικότερα, στη λίστα με τα 25 κορυφαία ξενοδοχεία το Αχτίς κατέλαβε την 2η θέση, το Canaves Oia Hotel την 4η και το Trapezaki Bay Hotel στην Κεφαλονιά την 15η. Στη ευρωπαϊκή λίστα με τα 25 κορυφαία μικρά ξενοδοχεία το Spirit of the Knights Boutique Hotel κατέλαβε την 4η θέση, τo Αίνιγμα την 7η και το «Αναστάσης» στη Σαντορίνη την 12η. Στην ευρωπαϊκή λίστα με τα κορυφαία οικονομικά ξενοδοχεία το Lithos by Spyros and Flora κατέλαβε την 3η θέση, το Chez Sophie Rooms and Suites την 7η και το Διαμερίσματα Λεύκα στα Χανιά την 19η. Παράλληλα, στην ευρωπαϊκή λίστα με τα 25 κορυφαία ξενοδοχεία πολυτελείας το Lindos Blu κατέλαβε την 5η θέση, το Casa Delfino Hotel and Spa στα Χανιά την 14η και το Andronis Luxury Suites στη Σαντορίνη την 15η. Στην ευρωπαϊκή λίστα με τα ξενοδοχεία με την καλύτερη εξυπηρέτηση το Astra Suites κατέλαβε την 5η θέση, το Αναστάσης την 11η και το Αχτίς την 20ή, ενώ στην αντίστοιχη λίστα με τα κορυφαία πανδοχεία και «διαμονής με πρωινό» το Aenaon Villas κατέλαβε την 4η θέση.