Σύντομα (22/01/16)

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση Ταλέμπ Ριφάι με Κουντουρά στη Μαδρίτη

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Ταλέμπ Ριφάι (φωτογραφία) είχε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Ελενα Κουντουρά στο πλαίσιο της 36ης διεθνούς έκθεσης τουρισμού Fitur στη Μαδρίτη. Η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του ελληνικού τουρισμού το 2015 και παρουσίασε τις προτεραιότητες της τουριστικής πολιτικής για τη φετινή σεζόν. Σε σχέση με το προσφυγικό, η αν. υπουργός σημείωσε ότι αποτελεί πλέον ένα παγκόσμιο ζήτημα, τονίζοντας ότι η χώρα έδωσε προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή και τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα έκανε το καθήκον της και είναι πλέον ευθύνη των υπολοίπων εμπλεκόμενων πλευρών να κάνουν το χρέος τους και να δώσουν λύση. Από τη πλευρά του ο κ. Ριφάι εξέφρασε την αμέριστη και διαρκή συμπαράσταση του ΠΟΤ σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο για την προώθηση των μηνυμάτων του ελληνικού τουρισμού στη διεθνή αγορά. Η κ. Κουντουρά απηύθυνε πρόκληση στον κ. Ριφάι να επισκεφθεί σύντομα την Ελλάδα.

Εγκρίθηκε η εξαγορά του Βερόπουλου από τη Μέτρο

«Πράσινο» φως στην εξαγορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος» -και συγκεκριμένα των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα- από την εταιρεία «Μετρό ΑΕΒΕ» της οικογένειας Παντελιάδη έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση της ανεξάρτητης αρχής ήταν ομόφωνη και δεν περιλαμβάνει κανέναν «αστερίσκο». Η σχετικά γρήγορη απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα επιτρέψει στα εμπλεκόμενα μέρη να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της εξαγοράς. Επόμενο βήμα αναμένεται να είναι η υπογραφή της συμφωνίας με τις πιστώτριες τράπεζες της «Βερόπουλος». Ηδη, πάντως, οι τελευταίες είχαν ανοίξει περί τα τέλη Δεκεμβρίου γραμμή πίστωσης 15 εκατ. ευρώ, γεγονός που επέτρεψε στον «Βερόπουλο» να επανεκκινήσει την αποπληρωμή των οφειλών της προς τους προμηθευτές. Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο αλυσίδες προβλέπει την απόκτηση 180 καταστημάτων της «Βερόπουλος» από τη «Μετρό». Η τελευταία έχει παρουσία στη λιανική με το σήμα «My Market» με 64 καταστήματα. Η συγκέντρωση θα επιφέρει αναπόφευκτα το κλείσιμο κάποιων καταστημάτων, όμως η διοίκηση της «Μετρό» διαβεβαιώνει ότι δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας.

Συμβόλαιο με την κρατική λοταρία της Χιλής «Polla Chilena de Beneficencia» για τη διαχείριση των παιχνιδιών της, την παροχή ολοκληρωμένων πρωτοποριακών τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών, καθώς και υπηρεσιών λειτουργικής υποστήριξης υπέγραψε η Intralot. Η Polla Chilena διοργανώνει και λειτουργεί στη Χιλή αριθμοπαιχνίδια, στιγμιαία λαχεία και αθλητικό στοίχημα. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Intralot κέρδισε το δεκαετές συμβόλαιο, με δυνατότητα ανανέωσης για δύο επιπλέον έτη, κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου, η Intralot θα εγκαταστήσει το Κεντρικό Σύστημα παιχνιδιών Lotos™ O/S, 2.700 τερματικά Photon, τα οποία ενσωματώνουν την τεχνολογία της Intralot «Icon Digital Imaging», καθώς και 800 πολυλειτουργικά τερματικά Genion στα σημεία πώλησης της Polla Chilena σε όλη τη χώρα.

Κοινή δράση City College με Domotel

To City College, διεθνές τμήμα του πανεπιστημίου του Sheffield και η ξενοδοχειακή αλυσίδα Domotel Hotels and Resorts ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους με σκοπό την ανάπτυξη δράσεων για τη διασύνδεση της πανεπιστημιακής και επιχειρηματικής κοινότητας στον κλάδο και για την πρόσβαση των φοιτητών στην αγορά εργασίας. Η Domotel θα προσφέρει πρακτική άσκηση και απασχόληση στα ξενοδοχεία της σε φοιτητές και απόφοιτους του μεταπτυχιακού προγράμματος MSc in Management. Eπίσης, στελέχη της Domotel θα πραγματοποιούν μαθήματα στους φοιτητές, ενώ με την καθοδήγησή τους θα εκπονούνται πτυχιακές εργασίες.

Συνεργασία Πειραιώς με την «Μπάρμπα Στάθης»

Η τράπεζα Πειραιώς και η εταιρεία «Μπάρμπα Στάθης» ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της τράπεζας Πειραιώς, με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη και ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής οπωροκηπευτικών προϊόντων. Οπως αναφέρει η τράπεζα Πειραιώς σε σχετική ανακοίνωση, η χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Γεωργίας στον τομέα των οπωροκηπευτικών αναφέρεται ουσιαστικά στην οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας. Ετσι, ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους, τη στιγμή που τη χρειάζεται, γεγονός που ενισχύει περαιτέρω τη φροντίδα της εταιρείας προς τους συνεργάτες της παραγωγούς. Η εταιρεία «Μπάρμπα Στάθης» με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έχει διανύσει πάνω από 45 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή