Σχέδιο για επενδύσεις ύψους 63 εκατ. ευρώ στον Αστέρα

Σχέδιο για επενδύσεις ύψους 63 εκατ. ευρώ στον Αστέρα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Σχέδιο Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης προβλέπει επενδύσεις ύψους 63 εκατ. ευρώ. Το ΣΜΠΕ, που δημοσιοποιήθηκε χθες, είναι προσαρμοσμένο στην απόφαση 28/2015 του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και προβλέπει την ανακαίνιση δύο υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων («Aρίων», «Ναυσικά»), την κατεδάφιση μιας υφιστάμενης ξενοδοχειακής μονάδας («Αφροδίτη») και την ανέγερση έως 15 κατοικιών. Σύμφωνα με το ΣΜΠΕ, ο δείκτης κάλυψης του ακινήτου δεν θα ξεπεράσει το 10%, ενώ ο δείκτης δόμησης το 20%. Συνολικά, η έκταση του Αστέρα της Βουλιαγμένης περιλαμβάνει 301 στρέμματα. Θα καλυφθούν περίπου 30 στρέμματα και θα δομηθούν λιγότερο από 60 στρέμματα. Μάλιστα, η νέα προτεινόμενη κάλυψη και δόμηση θα είναι χαμηλότερη από την υφιστάμενη. «Η πρόταση», αναφέρει η ΣΜΠΕ, «στηρίζεται σε ήπια ανάπτυξη του ακινήτου, με μέγιστη συνολική δόμηση αρκετά μικρότερη από τη μέγιστη επιτρεπόμενη που προσδίδει στο ακίνητο ο υφιστάμενος Σ.Δ. (0,20). Από το σύνολο των 60.885,83 τ.μ. δομούνται τα 56.500,00 τ.μ.».

Επίσης, σύμφωνα με το ΣΜΠΕ, «στην προτεινόμενη παρέμβαση διατηρείται χαμηλή (κατά το δυνατόν) και η κάλυψη, αφού μέρος των παραθεριστικών κατοικιών-διαμερισμάτων δύναται να τοποθετηθεί στις υφιστάμενες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να μην δομείται μεγάλος αριθμός νέων παραθεριστικών κατοικιών που θα καταλάμβαναν ελεύθερο χώρο, καταργώντας το υφιστάμενο πράσινο».

Η ανέγερση των κατοικιών θα γίνει μόνον ύστερα από την πρότερη κατεδάφιση από την ευρύτερη περιοχή εντός της οποίας χωροθετούνται των υφισταμένων κτιριακών υποδομών και συνοδών χώρων. Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η λειτουργία των νέων παραθεριστικών κατοικιών θα ακολουθούν τα σύγχρονα πρότυπα βιοκλιματικού σχεδιασμού, και θα γίνει χρήση τεχνολογιών και τεχνικών για την επίτευξη μεγαλύτερης εξοικονόμησης ενεργειακής κατανάλωσης. Προβλέπεται η κατασκευή πράσινων δωμάτων. H χωροθέτηση των νέων παραθεριστικών κατοικιών γίνεται κυρίως στη νότια πλευρά του ακινήτου. Η ανέγερσή τους θα γίνει κυρίως στη θέση του ξενοδοχείου «Αφροδίτη» που θα κατεδαφιστεί και, σύμφωνα με το ΣΜΠΕ, «η δημιουργία, κατά μέγιστο αριθμό, των 15 παραθεριστικών κατοικιών, αναπτυγμένων σε δεκατρία κτίρια των δύο ορόφων, μέγιστου ύψους 7,50 μ., υψηλής αισθητικής στάθμης, εντός της συγκεκριμένης ευρύτερης υποζώνης». Σύμφωνα με το ΣΜΠΕ, η ανέγερση των κατοικιών δεν συνιστά κατά καμία έννοια οικισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή