«Πράσινο φως» από τον Δήμο Γλυφάδας για δημιουργία ξενοδοχείου στα Αστέρια

«Πράσινο φως» από τον Δήμο Γλυφάδας για δημιουργία ξενοδοχείου στα Αστέρια

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπηρεσία δόμησης του Δήμου Γλυφάδας έδωσε το «πράσινο φως» για τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας στα Αστέρια Γλυφάδας, με τη χορήγηση της σχετικής έγκρισης δόμησης.

Το ξενοδοχείο 5 αστέρων θα δημιουργηθεί με την επανάχρηση και τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων εγκαταστάσεων. Το ξενοδοχείο περιλαμβάνεται στο επενδυτικό σχέδιο για τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος δυναμικότητας 400 κλινών. Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών, συνεδριακού κέντρου για την εξυπηρέτηση έως και 600 ατόμων, κέντρου αναζωογόνησης και ομορφιάς, αθλητικών γηπέδων, ποδηλατόδρομων και άλλων εγκαταστάσεων. Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί σε έκταση περίπου 280 στρεμμάτων με μέτωπο σε παραλία περίπου 600 μέτρων. Η έκταση των Αστεριών Γλυφάδας ανήκει ως κυριότητα στο ελληνικό Δημόσιο και έχει παραχωρηθεί προς χρήση στην Εθνική Τράπεζα. Η τράπεζα έχει συνάψει συμφωνία μακροχρόνιας ενοικίασης της έκτασης με την εταιρεία Ναυσικά, συμφερόντων του ομίλου Παπαθεοχάρη, ο οποίος θα υλοποιήσει το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους άνω των 50 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής έχει ψηφίσει από πέρυσι τη γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο.

Στη Σκιάθο

Στο μεταξύ, θετική γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων έλαβε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας άλλη μία μεγάλη τουριστική επένδυση που πρόκειται να υλοποιηθεί στη Σκιάθο. Το επενδυτικό σχέδιο αφορά τη δημιουργία ενός τουριστικού χωριού, το οποίο θα περιλαμβάνει τη λειτουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων στη θέση που βρίσκεται το Ξενία στο νησί των Σποράδων. Επιπλέον, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς αποφάσισε την έγκριση της προμελέτης αποκατάστασης ενίσχυσης και διαρρύθμισης σε μονάδα 5 αστέρων του χαρακτηρισμένου ως μνημείου Ξενία.

Η επένδυση που θα καταστήσει εφικτή την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου, το οποίο παραμένει κλειστό περίπου 15 χρόνια, προγραμματίζεται να υλοποιηθεί από την εταιρεία ΤΕΝΑΜΑΡ Α.Ε. Η εταιρεία ελέγχεται από την ΤΕ.ΝΑ. ΑΤΕΒΕ, κατασκευαστική εταιρεία με έδρα στη Πτολεμαΐδα, στην οποία περιήλθε το συγκρότημα από το ΤΑΙΠΕΔ έπειτα από διαγωνιστική διαδικασία.

Αναλυτικά, το σχέδιο, πέραν του Ξενία, προβλέπει τη δημιουργία παραθεριστικού-τουριστικού χωριού 57 δωματίων δυναμικότητας 114 κλινών. Τα 18 δωμάτια έχουν σχεδιασθεί υπόσκαφα, έχοντας εμφανή μόνο την όψη προς τη θάλασσα. Επίσης, προβλέπει συγκροτήματα παραθεριστικής κατοικίας, εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής, εμπορικά καταστήματα, τρεις ανεξάρτητες κατοικίες, κοινωφελείς και κοινόχρηστους χώρους, χώρους αθλοπαιδιών και άλλες συμπληρωματικές υποδομές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή