Σύντομα (28/01/16)

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέδριο για την ψηφιακή οικονομία από τον ΣΕΠΕ

Τα 20 χρόνια λειτουργίας γιορτάζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), και με αφορμή τη συγκεκριμένη επέτειο, τα μέλη του διοργανώνουν συνέδριο για την ψηφιακή οικονομία. Το συνέδριο «Digital Economy Forum 2016 – Η επανεκκίνηση είναι ψηφιακή» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 στο ξενοδοχείο Intercontinental, στην Αθήνα. Κεντρικός ομιλητής στο επίσημο δείπνο του συνεδρίου, που θα παρατεθεί το βράδυ της ίδιας ημέρας, είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Eπίσης, την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου έχει προσκληθεί να πραγματοποιήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με τη διοργάνωση του συνεδρίου ο ΣΕΠΕ θέλει να θέσει τις βάσεις για έναν γόνιμο διάλογο, καλώντας όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας να βοηθήσουν στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της ύφεσης. Βασικές θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι: ψηφιακή ανάπτυξη και χρηματοδοτικά εργαλεία, ενισχύοντας την καινοτομία, ψηφιακή πολιτεία, ψηφιακές δεξιότητες, ψηφιακό επιχειρείν και ψηφιακές υποδομές.

Με εισροές 1,15 δισ. ευρώ στα αμοιβαία έκλεισε το 2015

Μέχρι και την επιβολή των capital controls στην Ελλάδα, στις 28 Ιουνίου 2015, αυξήθηκε σταδιακά η εισροή κεφαλαίων στην αγορά των αμοιβαίων κεφαλαίων. Ετσι το ύψος των υπό διαχείριση κεφαλαίων της θεσμικής διαχείρισης στο τέλος του 2015 ανήλθε στα 14,35 δισ. ευρώ έναντι κεφαλαίων 12,65 δισ. ευρώ της 31/12/2014, παρουσιάζοντας αύξηση 13,45%, σύμφωνα με την Ενωση Θεσμικών Επενδυτών. Ειδικότερα στην αγορά των αμοιβαίων κεφαλαίων, το 2015 έκλεισε με σημαντική αύξηση του συνολικού ενεργητικού αμοιβαίων κεφαλαίων κατά 19,7% από την αρχή του 2015 και διαμορφώθηκε σε 7,238 δισ. ευρώ, έναντι 6,047 δισ. ευρώ το 2014. Το 2015 έκλεισε με συνολικές εισροές ύψους 1,152 δισ. ευρώ, οφειλόμενες κυρίως στην εισροή κεφαλαίων στα αμοιβαία κεφάλαια διαχείρισης διαθεσίμων βραχυπρόθεσμης διάρκειας. Στο μέτωπο των αποδόσεων, αυτές διαμορφώθηκαν θετικά στις περισσότερες επιμέρους κατηγορίες. Τις υψηλότερες μέσες αποδόσεις ανά κατηγορία κατέγραψαν τα ομολογιακά Ελλάδας με 15,29%, στην ευρύτερη κατηγορία Μετοχικών ΑΚ, η μικρή κατηγορία των Μετοχικών ΑΚ Αμερικής με 9,18% και τα Μετοχικά Αναπτυγμένων Αγορών με 8,36%.

Mε τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας Αν Γιανγκ Τζιπ συναντήθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, με τον οποίο συζήτησαν θέματα περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών τουριστικών σχέσεων. Ο ΕΟΤ συμμετείχε για πρώτη φορά το 2015 στη διεθνή τουριστική έκθεση της Σεούλ, «Kofta», και, όπως ενημέρωσε η κ. Κουντουρά τον πρέσβη, η χώρα μας θα πάρει μέρος και στη φετινή έκθεση, με στόχο την προβολή του ελληνικού τουρισμού στην Κορέα ως μία αγορά ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Στη συνάντηση εξετάστηκαν τρόποι συνεργασίας για την προώθηση νέων τουριστικών προϊόντων της Ελλάδας στην Κορέα, ενόψει της έναρξης της φετινής σεζόν, με στόχο την ενίσχυση του ταξιδιωτικού ρεύματος προς τη χώρα μας από την εν λόγω αγορά.

Η Panos Emporio στην έκθεση της Στοκχόλμης

Ο διεθνής οίκος μόδας ελληνικών συμφερόντων Panos Emporio, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων λειτουργίας του, θα συμμετέχει στην τρίτη αποκλειστική έκθεση για την Ελλάδα και την Κύπρο, «Grekland Panorama Med Cypern», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 13 και στις 14 Φεβρουαρίου στη Στοκχόλμη. Οπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της έκθεσης, ο Panos θα παρουσιάσει στην έκθεση τη νέα σειρά αρωμάτων και καλλυντικών του. Να σημειωθεί ότι ο ελληνικός οίκος που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, με αναγνωρίσιμα προϊόντα στις διεθνείς αγορές, μέσω της καμπάνιας του «30 Years of Love» προβάλλει τον ελληνικό προορισμό.

Profile: H Banque Travelex επέλεξε το FMS.next

Η εισηγμένη Profile Software ανακοίνωσε ότι ο διεθνής τραπεζικός οργανισμός Banque Travelex S.A., με έδρα το Παρίσι, επέλεξε την τραπεζική πλατφόρμα FMS.next ως κεντρικό σύστημα για την παροχή υπηρεσιών multi-currency online banking στη γαλλική αγορά. Κατόπιν διεθνούς αξιολόγησης κορυφαίων τραπεζικών συστημάτων, η Banque Travelex επέλεξε το FMS.next ως βασική πλατφόρμα διαχείρισης τραπεζικών εργασιών. Μέσω του αρθρωτού σχεδιασμού του και των σύγχρονων τεχνολογικών προτύπων που ενσωματώνει, το FMS.next επιτρέπει εύκολη προσαρμογή στις απαιτήσεις του οργανισμού όπως αυτός αναπτύσσεται και διαφοροποιείται, προσφέροντας υψηλά επίπεδα ευελιξίας τόσο για την Travelex όσο και για τους συνεργάτες του ομίλου. Η χρήση των τεχνολογικά προηγμένων εργαλείων του εξασφαλίζει ασφάλεια των οnline συναλλαγών, προσφέροντας αξιόπιστη ροή εργασιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή