Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέρνα Ενεργειακή

Πενταπλασιασμός κερδών

Ανοδική πορεία κατέγραψε η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή αυτή την εβδομάδα. Ταυτόχρονα, η εμπορευσιμότητα του τίτλου παρέμεινε σε ικανοποιητικά επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, η μετοχή σε εβδομαδιαία βάση ενισχύθηκε 2,43% ενώ περισσότερο από μισό εκατομμύριο τεμάχια άλλαξαν χέρια στη διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων. Σχεδόν πενταπλασιασμό των καθαρών της κερδών πέτυχε η Τέρνα Ενεργειακή το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2015. Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του ομίλου ανέρχεται σε 648 MW.

ΑΝΕΚ Lines

Στα 125,8 εκατ. ο τζίρος

Θετική εικόνα παρουσίασε η μετοχή της ΑΝΕΚ Lines αυτή την εβδομάδα, με συνέπεια ο τίτλος να καταγράψει συνολικά κέρδη 12,3% και να διαμορφωθεί στα 0,073 ευρώ (κλείσιμο 28/1/16). Κέρδη, έναντι ζημιών που είχε παρουσιάσει στη χρήση 2014, εμφάνισε στο εννεάμηνο του 2015 η εταιρεία. Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε σε 125,8 εκατ. έναντι 137,5 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το κόστος πωληθέντων του ομίλου παρουσίασε σημαντική μείωση και διαμορφώθηκε σε 91,3 εκατ. από 113,4 εκατ.

Μπουτάρης & Υιός

Αλλαγή φρουράς

Βυθίστηκε ακόμη περισσότερο η κοινή μετοχή της οινοποιητικής εταιρείας Μπουτάρης & Υιός, καταγράφοντας συνολικές απώλειες 20%, με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται στα επίπεδα των 0,048 ευρώ. Ο δρ Ιωάννης Βογιατζής, μέχρι σήμερα διευθυντής οινολογικού & παραγωγής της οινοποιίας Μπουτάρη, αναλαμβάνει από 1η Φεβρουαρίου τη θέση του CEO και γεν. διευθυντή στην οινοποιία Μπουτάρη. Μέχρι σήμερα τη θέση του δ/ντος συμβούλου και προέδρου κατέχει ο κ. Κωνσταντίνος Μπουτάρης, ο οποίος θα διατηρήσει τη θέση του προέδρου.

ΕΛΠΕ

Αύξηση εξαγωγών

Εβδομαδιαία κέρδη 2,20% σημείωσε η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων με αποτέλεσμα ο τίτλος την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 να κλείσει στα επίπεδα των 3,700 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Ελληνικά Πετρέλαια εμφάνισαν την υψηλότερη τριμηνιαία λειτουργική επίδοση ιστορικά στο γ΄ τρίμηνο του 2015, καθώς η πλήρης λειτουργία των διυλιστηρίων επέτρεψε την εκμετάλλευση των υψηλών διεθνών περιθωρίων διύλισης και της ισοτιμίας ευρώ – δολαρίου, καθώς και την περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή