Σύγκρουση διοίκησης ΕΛΠΕ, εργαζομένων για την απεργία

Σύγκρουση διοίκησης ΕΛΠΕ, εργαζομένων για την απεργία

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βασικό αίτημα τις προσλήψεις και ενώ η διοίκηση της εταιρείας έχει δρομολογήσει ήδη 250, εκ των οποίων οι 84 έχουν υλοποιηθεί, το Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ προκήρυξε από χθες τα ξημερώματα δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες. Η διοίκηση των ΕΛΠΕ με ανακοίνωσή της εκφράζει τη δυσκολία της να κατανοήσει τους πραγματικούς λόγους που οδηγούν το Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια «σε συγκρουσιακές λογικές και πρακτικές» και επισημαίνει ότι λόγω των «αβάσιμων και προσχηματικών αιτημάτων του» θα έθετε εν αμφιβόλω την ανάπτυξη ή ακόμη περισσότερο και τη βιωσιμότητα της εταιρείας».

Χαρακτηριστικό είναι, πάντως, ότι οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ δεν προτάσσουν κανένα οικονομικό αίτημα, και αυτό είναι εύλογο, αφού εξακολουθούν να απολαμβάνουν προνόμια που άλλοι εργαζόμενοι δεν είδαν ούτε την προ κρίσης περίοδο, όπως, για παράδειγμα, 16,5 μισθούς ετησίως. Προς υλοποίηση, δε, βρίσκεται το σύνολο των αιτημάτων των εργαζομένων, δηλαδή ασφαλή οργανογράμματα, προσλήψεις, μονιμοποιήσεις εργολαβικών συναδέλφων, πρόγραμμα εκπαίδευσης, διαδικασίες και περιγραφές θέσεων εργασίας, τα οποία η ανακοίνωση του σωματείου εμφανίζει να έχουν συμφωνηθεί με τη διοίκηση των ΕΛΠΕ, ύστερα από το δυστύχημα της 8ης Μαΐου 2015.

Το αίτημα για «κάλυψη των κενών σε ανθρώπινο δυναμικό», που αφορά στις ανάγκες που προκύπτουν από τα προγράμματα εκπαίδευσης και τις προβλεπόμενες συνταξιοδοτήσεις, υλοποιείται ήδη. Το β΄ εξάμηνο του 2015 έγιναν 84 προσλήψεις, ενώ την περασμένη εβδομάδα το Δ.Σ. αποφάσισε άλλες 170 σε βάθος τριετίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή