Σύντομα (02/02/16)

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τραπεζικό έργο στην Τανζανία ανέλαβε η Intrasoft

H Intrasoft International υπέγραψε σύμβαση με τη Mwalimu Commercial Bank (MCB) της Τανζανίας για την προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση του κεντρικού τραπεζικού συστήματος PROFITS. Η σύμβαση αυτή –διάρκειας 5 ετών (12 μήνες για την υλοποίηση και 4 χρόνια συντήρηση)– προσθέτει την Τανζανία στο σύνολο των αφρικανικών χωρών όπου η Intrasoft International προσφέρει τις υπηρεσίες της. Το έργο θα ξεκινήσει αυτό τον μήνα, με στόχο η αφρικανική τράπεζα να μπορεί να είναι σε πλήρη παραγωγική λειτουργία κατά την έναρξη λειτουργίας της πριν από το καλοκαίρι. Η υπογραφή συμφωνίας στην Τανζανία έρχεται να προστεθεί στη λίστα των τραπεζικών έργων που έχει υλοποιήσει ή υλοποιεί η Intrasoft International στην Αφρική, πιστή στο πενταετές στρατηγικό πλάνο της για περαιτέρω διείσδυση στην αγορά της Ανατολικής Αφρικής. Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της, η Intrasoft International εγκαινίασε πρόσφατα νέα θυγατρική στο Ναϊρόμπι της Κένυας, με στόχο την προώθηση των δραστηριοτήτων της στην αφρικανική ήπειρο.

Επέκταση της συμβολαιακής γεωργίας και στα ξενοδοχεία

H Tράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι χρηματοδοτεί τις ξενοδοχειακές μονάδες για την προμήθεια επώνυμων πιστοποιημένων προϊόντων από συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις που είναι ενταγμένες στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας. Πρακτικά οι εν λόγω επιχειρήσεις συνάπτουν συμβόλαιο συνεργασίας με τα ξενοδοχεία. Η πρώτη συνεργασία επετεύχθη μεταξύ της καθετοποιημένης μονάδας ελαιολάδου Terra Creta και του ξενοδοχειακού ομίλου Ledra Hotels and Villas, o οποίος διαθέτει τις μονάδες Domes of Elounda, Elounda Blue Hotel και Pleiades Luxurius Villas. Η συμφωνία προβλέπει ο ξενοδοχειακός όμιλος να χρησιμοποιεί το πιστοποιημένο ελληνικό ελαιόλαδο Terra Creta. Με τον τρόπο αυτό γίνεται γνωστό το ελληνικό προϊόν στους ξένους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας. Οι τουρίστες ωθούνται στην αναζήτηση και την προμήθειά του είτε από την τοπική αγορά είτε από την αγορά της χώρας τους, καθώς η πλειοψηφία των προϊόντων των εταιρειών που συμμετέχουν στη συμβολαιακή είναι εξαγώγιμα. Η συνέχεια θα γίνει με προϊόντα όπως οι ελιές, το μέλι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα κ.ά.

Την αντίδραση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων Ελλάδος προκάλεσε κοινή υπουργική απόφαση που αυξάνει το όριο ηλικίας των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων σε 12 χρόνια από 7 ή 9 χρόνια που ίσχυε μέχρι πρότινος ανάλογα με τα κυβικά. Ο σύνδεσμος αναφέρει ότι η αύξηση του ορίου ηλικίας δεν συμβαδίζει με την προσπάθεια για αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και ότι ήδη τα 7 ή τα 9 χρόνια ήταν πολλά. Επίσης, τονίζει ότι η αλλαγή πολλών οδηγών και ο μεγάλος αριθμός χιλιομέτρων που διανύουν τα αυτοκίνητα υπαγορεύουν την ανάγκη για ανανέωση του στόλου πριν καλυφθούν τα επιτρεπόμενα όρια ηλικίας. Κατά τον σύνδεσμο, μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων παραβίαζε ήδη τον επιτρεπόμενο ανώτατο χρόνο ενοικίασης.

Ανοιγμα του ΕΟΤ στην τουριστική αγορά του Ιράν

Προσέγγιση στην ανερχόμενη ιρανική τουριστική αγορά επιχειρεί ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό και ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Ιράν, επισκέφθηκε την Τεχεράνη ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος. Ο γενικός γραμματέας συζήτησε με Ιρανούς αξιωματούχους τις δυνατότητες συνεργασίας, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης μεταξύ των δύο χωρών. Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού θα συμμετάσχει για πρώτη φορά με δικό του περίπτερο στην έκθεση ΤΙΤΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 19 Φεβρουαρίου στην Τεχεράνη.

Ψηφιακό μουσείο στον Δήμο Ανωγείων

O Δήμος Ανωγείων, μετά τη διενέργεια και κατακύρωση διεθνούς διαγωνισμού, ανέθεσε στην εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής Space Hellas την αναβάθμιση και τη μετατροπή του Κέντρου Αρχαιολογικής Πληροφορικής «Γιάννης Σακελλαράκης και Εφη Σαπουνά-Σακελλαράκη» σε ένα σύγχρονο ψηφιακό μουσείο, έργο που παραδόθηκε πρόσφατα από τον δήμο στο ευρύ κοινό. Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Space Hellas ολοκλήρωσε το έργο εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες, μετατρέποντας τον χώρο του μουσείου σε χώρο ζωντανής «περιήγησης». Συγκεκριμένα, εντός του χώρου έχουν εγκατασταθεί τρεις Lcd οθόνες που προβάλλουν ντοκιμαντέρ με υλικό οπό τις ανασκαφές του Ιδαίου Αντρου και της Ζωμίνθου, δύο εκθετήρια ολογραμμάτων που αναπαράγουν ψηφιακά αντίγραφα ανασκαφικών ευρημάτων, ένα διαδραστικό τραπέζι που περιέχει ψηφιακές εφαρμογές και εκπαιδευτικά παιχνίδια και μία διαδραστική προβολή αφιερωμένη στα ευρήματα των ανασκαφών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή