Σύντομα (03/02/16)

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπιστοσύνη Γουάτσα στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Με θερμά λόγια για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αλλά και για τη νέα περίοδο του ομίλου Eurolife ERB, του οποίου θα είναι ο νέος μέτοχος, μίλησε ο πρόεδρος της Fairfax Πρεμ Γουάτσα (φωτ.), κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα. Τον κ. Γουάτσα καλωσόρισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurolife ERB Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ενώ την εκδήλωση τίμησαν ο πρόεδρος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, καθώς και μέλη της ανώτατης διοίκησης της Eurobank. Ο κ. Γουάτσα υπογράμμισε ότι «εμπιστεύεται τις προοπτικές της Ελλάδας και της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς», και παρουσίασε τις κύριες αρχές πάνω στις οποίες λειτουργεί η Fairfax, δίνοντας έμφαση «στον ασφαλιστικό προσανατολισμό της, στον αποκεντρωμένο χαρακτήρα λειτουργίας της, στην εμπιστοσύνη στα στελέχη των εταιρειών του ομίλου, αλλά και στο γεγονός ότι πιστεύει στις μακροχρόνιες σχέσεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχει πουλήσει μέχρι σήμερα καμία ασφαλιστική εταιρεία στην οποία έχει επενδύσει».

HolidayCheck: Τα πιο δημοφιλή ελληνικά ξενοδοχεία

Τα δέκα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία ανά χώρα και ανά περιοχή ανέδειξε και φέτος –για 11η διαδοχικά χρονιά– το διαδικτυακό ταξιδιωτικό portal www.holidaycheck.de, με τη συγκέντρωση ενός και πλέον εκατομμυρίου αξιολογήσεων από τους πελάτες τους. Συνολικά αξιολογήθηκαν 681 ξενοδοχεία σε 37 χώρες. Στην Ελλάδα με το HolidayCheck Award 2016 βραβεύθηκαν, κατά σειρά κατάταξης, τα παρακάτω ξενοδοχεία: Villa Stella Apartments (Καβάλα), Hotel Maistrali (Χαλκιδική), Ηοtel Apollon (Χαλκιδική), Robinson Club Daidalos (Κως), smartline More Meni Residence (Κως), Apollon Xenonas Apparthotel (Χαλκιδική), Ηοtel La Marquise Luxury Resort Complex (Ρόδος), Kontokali Bay Resort and Spa (Κέρκυρα), Sitia Beach City Resort and Spa (Κρήτη), Hotel Iti Asterias Beach Resort (Ρόδος).

Εν τω μεταξύ, η airtickets, η πρώτη online ταξιδιωτική επιχείρηση στην ελληνική αγορά, ξεκινά σήμερα τη νέα διαφημιστική της καμπάνια με θέμα «1%». Η εταιρεία θα προτρέψει το κοινό να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, σημειώνοντας ότι ένας άνθρωπος βλέπει μόνο το 1% του πλανήτη στη διάρκεια της ζωής του.

Aύξηση τζίρου και μεριδίων αγοράς κατέγραψε η σουηδική αλυσίδα H&M στην Ελλάδα, κατά τη χρήση 2014-2015. Ειδικότερα, το οικονομικό έτος που ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου 2014 και ολοκληρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2015, η H&M πραγματοποίησε συνολικές πωλήσεις στην ελληνική αγορά τής τάξεως των 176 εκατ. ευρώ, αυξημένες έναντι των 142,6 εκατ. ευρώ των πωλήσεων της οικονομικής χρήσης 2013/2014. Η αύξηση μεταφράζεται σε 23% σε σουηδικές κορόνες και σε 19% σε ευρώ, ενώ στο τέλος του έτους η αλυσίδα αριθμούσε ήδη 32 καταστήματα στην ελληνική αγορά, με το 33ο να προγραμματίζεται να λειτουργήσει την άνοιξη του 2016 στο εμπορικό κέντρο Mare West στην Κόρινθο. Στον σχεδιασμό για το 2016 περιλαμβάνεται και το λανσάρισμα του e-shop της σουηδικής αλυσίδας στην ελληνική αγορά.

Λουκέτα και ανεργία «βλέπει» η ΣΕΤΚΕ

Το νέο ασφαλιστικό θα επιφέρει στον κλάδο των μικρομεσαίων τουριστικών καταλυμάτων λουκέτα και ανεργία, σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ). Η Συνομοσπονδία, με 40.000 μέλη μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, επισημαίνει πως οι επιβαρύνσεις των επαγγελματιών του κλάδου από ποσοστό 26,95% επί του εισοδήματος που είναι σήμερα θα φθάσουν έως και 60% για όσους δηλώνουν εισόδημα μεταξύ 15.000 και 50.000 ευρώ. Η Συνομοσπονδία καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις των επαγγελματιών και εργαζομένων με αφορμή το νέο ασφαλιστικό.

Πιστοποίηση ISO 14001 έλαβαν κλινικές του Ιατρικού

H Γενική, η Μαιευτική και η Παιδιατρική Κλινική του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών έλαβαν πιστοποίηση για την εφαρμογή του διεθνώς αναγνωρισμένου Προτύπου Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001, υιοθετώντας ένα λειτουργικό και διοικητικό μοντέλο που στηρίζεται στους εξής άξονες: α) Πρόληψη της ρύπανσης με μέτρα διαχείρισης και ανακύκλωσης κατά 70% των αστικών αποβλήτων της υγειονομικής μονάδας. β) Διαρκή βελτίωση της περιβαλλοντικής επίδοσης. γ) Συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία.

Με την εφαρμογή και πιστοποίηση του Διεθνούς Προτύπου Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών πετυχαίνει τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των φυσικών πόρων και την περαιτέρω εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ παράλληλα μειώνει σημαντικά το ενδεχόμενο περιβαλλοντικών ατυχημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή