Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εθνική Τράπεζα

Η ΕΤΕ πώλησε την NBGI

Στην κορυφή της εμπορευσιμότητας βρέθηκε για πολλοστή εβδομάδα η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, καθώς μεταβιβάστηκαν πάνω από 150 εκατ. τεμάχια. Ωστόσο η μετοχή δέχθηκε ισχυρές πιέσεις και σημείωσε εβδομαδιαίες απώλειες 18,08%. Η ΕΤΕ ανακοίνωσε την οριστική συμφωνία για την πώληση του 100% της συμμετοχής της στα 11 Κεφάλαια Επιχειρηματικών Συμμετοχών, τα οποία διαχειρίζεται η NBGI Private Equity Limited σε κεφάλαια επενδυτικών συμμετοχών, τα οποία διαχειρίζεται η Deutsche Bank και η Goldman Sachs.

Ελληνικά Καλώδια

Αύξηση τζίρου

Η μετοχή των Ελληνικών Καλωδίων ήταν από τις λίγους τίτλους που διατηρήθηκαν σε θετική τροχιά αυτή την εβδομάδα. Ο τίτλος ενισχύθηκε 7,15% και έκλεισε στα 0,749 ευρώ (4/2/16). Ζημίες, παρά την αύξηση του τζίρου του κατά 30%, εμφάνισε στο εννεάμηνο του 2015 ο όμιλος Ελληνικά Καλώδια. Συγκεκριμένα, ο τζίρος του ομίλου ανήλθε σε 348 εκατ. ευρώ τους πρώτους εννέα μήνες του 2015, αυξημένος κατά 30% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2014, εμφανίζοντας αντίστοιχη αύξηση του όγκου πωλήσεων των βασικών προϊόντων του ομίλου.

Τιτάν

Στα χαμηλά 50 ετών η ζήτηση

Ρευστοποιήσεις ασκήθηκαν στη μετοχή του Τιτάνα αυτή την εβδομάδα, καθώς οι εμποροβιομηχανικές μετοχές του FTSE 25 βρέθηκαν στο στόχαστρο των ξένων χαρτοφυλακίων. Ειδικότερα σε εβδομαδιαία βάση η μετοχή υποχώρησε 3,96%. Η ζήτηση τσιμέντου στην Ελλάδα εκτιμάται ότι το 2015 κινήθηκε στα επίπεδα του 1962, δηλαδή σε επίπεδα χαμηλότερα κατά 65% του μέσου όρου των τελευταίων 50 ετών. Ο όμιλος Τιτάν, έχοντας έδρα την Ελλάδα, διαθέτει εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου σε εννέα χώρες.

Νίκας

Η είσοδος της Chipita

Η είσοδος του ομίλου Chipita στην αλλαντοβιομηχανία Νίκας δημιουργεί προσδοκίες στους επενδυτές, με αποτέλεσμα και ο τίτλος να ενισχυθεί σημαντικά αυτή την εβδομάδα. Η εισηγμένη στη διάρκεια των εννέα πρώτων μηνών του 2015 εμφάνισε πτώση 9,4% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών και διαμορφώθηκε στα 37,72 εκατ. ευρώ, το μεικτό κέρδος διαμορφώθηκε σε 9,72 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 15,5%, ενώ το περιθώριο μεικτού κέρδους διαμορφώθηκε σε 25,8% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών έναντι 27,6% το 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή