Εκλεισε το δεύτερο Carrefour στα Σκόπια λόγω χρεών

Εκλεισε το δεύτερο Carrefour στα Σκόπια λόγω χρεών

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Λουκέτο» και στο δεύτερο κατάστημά του στην ΠΓΔΜ έβαλε ο όμιλος Μαρινόπουλου, με τους μεν προμηθευτές του στη γείτονα να κάνουν λόγο για συσσωρευμένες οφειλές, τη δε διοίκηση στην Αθήνα να υποστηρίζει εμμέσως πλην σαφώς ότι ανταγωνιστές μεθόδευσαν την απομάκρυνση της ελληνικής εταιρείας.

Ειδικότερα, πριν από λίγες ημέρες το κατάστημα Carrefour στο εμπορικό κέντρο των Σκοπίων City Mall, εμβαδού 4.650 τ.μ., έκλεισε, ύστερα από μόλις τρία χρόνια λειτουργίας. Υπενθυμίζεται ότι δικαιοδόχος της Carrefour στην ΠΓΔΜ, όπως και στη Βουλγαρία και στην Αλβανία, είναι ο όμιλος Μαρινόπουλου μέσω θυγατρικών εταιρειών. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικούς μήνες είχε κλείσει και το κατάστημα στην πόλη Τέτοβο της ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με ΜΜΕ της γείτονος, η CMB Balkans Skopje Dooel (η θυγατρική στην ΠΓΔΜ μέσω της οποίας δραστηριοποιείται η εταιρεία Μαρινόπουλος) οφείλει σε προμηθευτές περί τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ μία τοπική τράπεζα φέρεται να έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες εναντίον της εταιρείας, που είχε λάβει δάνειο αλλά δεν ήταν συνεπής στην αποπληρωμή του. Οπως αναφέρει ρεπορτάζ του Intellinews, η διευθύντρια του Οικονομικού Επιμελητηρίου των Σκοπίων Ελένα Στρμπέφσκα δήλωσε ότι περίπου 50 επιχειρήσεις – μέλη του επιμελητηρίου έχουν οικονομικές απαιτήσεις έναντι του ομίλου Μαρινόπουλου, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ο αριθμός των πιστωτών δεν αποκλείεται να είναι μεγαλύτερος.

Η «Κ» επικοινώνησε με ανώτατο στέλεχος της διοίκησης της εταιρείας «Μαρινόπουλος», που επιβεβαίωσε το κλείσιμο του καταστήματος στα Σκόπια. Υποστήριξε ότι οι οφειλές προς προμηθευτές είναι πολύ μικρότερες, 1-2 εκατ. ευρώ, τις οποίες δεσμεύθηκε ότι η εταιρεία θα πληρώσει και ανέφερε ότι ο πραγματικός λόγος που έκλεισε το κατάστημα είναι ότι υπήρχε πίεση από τους ιδιοκτήτες του εμπορικού κέντρου. «Ηθελαν να μας διώξουν από το εμπορικό κέντρο για να μπει άλλη αλυσίδα. Μας ανάγκασαν να φύγουμε. Θα ανοίξουμε κατάστημα σε άλλο σημείο», υποστήριξε.

Ο όμιλος Μαρινόπουλου κατέστη αποκλειστικός δικαιοδόχος της Carrefour για τη Βουλγαρία, την Αλβανία, την ΠΓΔΜ και την Κύπρο όταν η γαλλική πολυεθνική αποχώρησε από την ελληνική αγορά το καλοκαίρι του 2012, πουλώντας του το μερίδιό της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή