Στην αγορά των πολυτελών ξενοδοχείων στοχεύει να επενδύσει η Grivalia

Στην αγορά των πολυτελών ξενοδοχείων στοχεύει να επενδύσει η Grivalia

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο επενδυτικά έργα στον τομέα του τουρισμού φιλοδοξεί να έχει σε τροχιά εξέλιξης έως το τέλος του έτους η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ (πρώην Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ), η οποία εξακολουθεί να κινείται με ιδιαίτερα προσεκτικά βήματα στον νέο αυτό τομέα δραστηριοποίησης για τις εταιρείες του κλάδου. Μιλώντας στην «Κ», ο κ. Γιώργος Χρυσικός, διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, επισημαίνει ότι αυτήν την περίοδο αξιολογούνται αρκετές επενδυτικές προτάσεις, με την εταιρεία να βρίσκεται κοντά στη σύναψη της πρώτης σχετικής συμφωνίας.

Στόχευση της Grivalia είναι να τοποθετηθεί στα πολυτελή ξενοδοχεία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εξετάζονται και μικρότερες μονάδες ή μονάδες χαμηλότερων προδιαγραφών. Σύμφωνα με τον κ. Χρυσικό, η Grivalia Hospitality, η θυγατρική εταιρεία που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό, αναμένεται να αναζητήσει σύμπραξη με ξένους ή και εγχώριους θεσμικούς επενδυτές για κάθε επένδυση στην οποία θα προχωρεί, γεγονός που θα λειτουργήσει και πολλαπλασιαστικά όσον αφορά το ύψος των διαθέσιμων κεφαλαίων.

«Η λογική μας είναι να συμπράξουμε με άλλους επενδυτές, ώστε να εξασφαλίσουμε κεφάλαια για να προχωρήσουμε σε πολλά έργα ταυτόχρονα», αναφέρει ο κ. Χρυσικός χαρακτηριστικά. Σήμερα, η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να δαπανήσει περί τα 200 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη των τουριστικών επενδύσεών τους (100 εκατ. ευρώ ίδια κεφάλαια και 100 εκατ. ευρώ δανεισμός). Σε συνδυασμό όμως με έναν στρατηγικό επενδυτή και ανάλογα με τον βαθμό της εμπλοκής του, τα κεφάλαια αυτά μπορούν να αυξηθούν ακόμα και στα 600 εκατ. ευρώ. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία φιλοδοξεί να αξιοποιήσει και τις δυνατότητες που προσφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΑΕΕΑΠ, επενδύοντας και στην ανάπτυξη οικοπέδων τουριστικού χαρακτήρα. Κατά τον κ. Χρυσικό, «αυτό συμβαίνει για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με το ότι επιθυμούμε να συνδράμουμε στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και των τοπικών κοινωνιών, καθώς μια ανάπτυξη έχει υψηλή προστιθέμενη αξία για την οικονομία, σε σχέση με μια άμεση επένδυση για την αγορά ενός ολοκληρωμένου ακινήτου. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το ότι απουσιάζει σήμερα το κατάλληλο απόθεμα ξενοδοχειακών/τουριστικών ακινήτων, που να πληροί τις απαιτούμενες ποιοτικές προδιαγραφές που επιθυμούμε», τονίζει ο κ. Χρυσικός. Σε κάθε περίπτωση, η Grivalia Properties θα κινηθεί για τη δημιουργία, σε ιδιαίτερες τοποθεσίες, σχετικά μικρών σε μέγεθος «μπουτίκ» ξενοδοχείων, φιλικών προς το περιβάλλον.

Σε πρώτη φάση, στόχευση θα αποτελέσουν επενδύσεις σε νησιά που διαθέτουν εύκολη αεροπορική πρόσβαση, σε Αιγαίο (Κυκλάδες), Ιόνιο και Δωδεκάνησα, όπως επίσης και προορισμοί στην ηπειρωτική χώρα με μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον, μεταξύ των οποίων και η περιοχή της Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή