Σύντομα (09/02/16)

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Green Key επεκτείνεται στον χώρο της εστίασης

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, εθνικός χειριστής του διεθνούς προγράμματος Green Key, με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, με στόχο την επέκτασή της και στον χώρο της εστίασης. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, για το 2016 υπάρχουν 2.350 τουριστικές μονάδες βραβευμένες με το οικολογικό σήμα ποιότητας Green Key σε 50 χώρες, από τις οποίες οι 165 βρίσκονται στην Ελλάδα. Με αφορμή τη συνεργασία, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Μίλτος Καρούμπας αναφέρθηκε στα οφέλη που θα προκύψουν από τη συμφωνία σε σχέση με τη διαχείριση του νερού, της ενέργειας και των απορριμμάτων. Από την πλευρά της η κ. Νατάσα Αντωνοπούλου, υπεύθυνη συντονισμού του προγράμματος Green Key, πρόσθεσε ότι μέσα από τις προτεινόμενες πρακτικές είναι εφικτή και η μείωση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Ξεκίνησε το Amanera της Dolphin Capital

Το τρίτο ξενοδοχείο του ομίλου της Dolphin Capital, το Amanera, υποδέχθηκε πρόσφατα τους πρώτους επισκέπτες του στη Δομινικανή Δημοκρατία. Για την κατασκευή του ο όμιλος χρησιμοποίησε αρκετά υλικά από την Ελλάδα, όπως, για παράδειγμα, τα μάρμαρα. Ενα από τα σημαντικότερα ταξιδιωτικά περιοδικά στις ΗΠΑ το Travel + Leisure φιλοξενεί το Amanera στο εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του, σημειώνοντας ότι πρόκειται για το πιο σημαντικό άνοιγμα ξενοδοχείου μέσα στη χρονιά. Επίσης, για τη μονάδα έχουν κάνει αναφορές και άλλα διεθνή μέσα, όπως η Financial Times, το CNN, το Bloomberg, κ.ά. Το Amanera αποτελεί την πρώτη φάση της επένδυσης του ομίλου της Dolphin, με την ονομασία Playa Grande, που εκτείνεται σε 9.800 στρέμματα με περισσότερα από 11 χλμ. ακτογραμμής. Η συνολική επένδυση ανέρχεται μέχρι τώρα σε πάνω από 150 εκατ. ευρώ. O όμιλος λειτουργεί ήδη στην Ελλάδα τα ξενοδοχεία Amanzoe και Nikki Beach Resort Spa. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη δημιουργία του Amanera αξιοποιήθηκε η ελληνική ομάδα που δημιούργησε το Amanzoe στο Πόρτο Χέλι.

Τον σχεδιασμό και τη μελέτη της βιβλιοθήκης στο Βαρικό Φλώρινας καθώς και την επίπλωση και διακόσμησή της ανέλαβε η ΙΚΕΑ του ομίλου Fourlis. Η δράση έγινε σε συνεργασία με το δίκτυο εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε δράση – JournalistsActing». Πρόκειται, δε, για την έβδομη στη σειρά βιβλιοθήκη που υλοποιεί η ΙΚΕΑ μαζί με την εθελοντική οργάνωση, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο πρόσβαση στα παιδιά στον κόσμο των βιβλίων. Η βιβλιοθήκη αποτελείται από δύο αίθουσες 97,5 τ.μ. και εξυπηρετεί πάνω από 100 παιδιά στην ευρύτερη περιοχή. Τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, παρουσία πολλών τοπικών παραγόντων της περιοχής και εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ο ΕΟΤ στην έκθεση ΙΜΤΜ στο Ισραήλ

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΜΤΜ 2016, στο Τελ Αβίβ, συμμετέχει με περίπτερο ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού. Την έκθεση, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, επισκέπτεται ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο οποίος έχει προγραμματίσει συναντήσεις με την υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ Γιαρίβ Λεβίν και κορυφαίους εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας. Σύμφωνα με τον ΕΟΤ, η ελληνική συμμετοχή φέτος στην έκθεση θα είναι ενισχυμένη, δεδομένου ότι η χώρα μας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσέλκυση Ισραηλινών τουριστών. Σημειώνεται ότι η IMTM αποτελεί την κορυφαία τουριστική έκθεση για το Ισραήλ.

H βρετανική Fiduciam επέλεξε τη λύση FMS.next

Η εισηγμένη Profile Software ανακοίνωσε ότι η Fiduciam, αναπτυσσόμενη εταιρεία εναλλακτικής τραπεζικής με έδρα το Λονδίνο, επέλεξε την τραπεζική πλατφόρμα FMS.next για την αποτελεσματική διαχείριση των εργασιών της στον τομέα των χορηγήσεων. Η εταιρεία Fiduciam είναι δανειοδοτικός οργανισμός με κεφάλαια που προέρχονται από pension-funds και προσφέρει τις υπηρεσίες της σε νέους επιχειρηματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Βασικός παράγοντας επιτυχίας της εταιρείας είναι η συνεχής υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, με σκοπό τη διάθεση ευέλικτων πακέτων δανειοδότησης με πιο προσιτό τρόπο και, κυρίως, πιο αποτελεσματικά για μεγάλο εύρος επιχειρήσεων. Κατόπιν εκτενούς αξιολόγησης των διαθέσιμων λογισμικών συστημάτων διεθνώς, η Fiduciam επέλεξε τη λύση FMS.next της Profile για marketplace lending, λόγω της ευελιξίας, ευχρηστίας και αυτοματοποίησης των διαδικασιών, καθώς επίσης και της ασφάλειας, έλεγχου, προστασίας δεδομένων και κανονιστικής συμμόρφωσης που προσφέρει, χαρακτηριστικά που είναι απολύτως καίρια για τις νέες και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις του συγκεκριμένου χώρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή