Η «ΑΒ Βασιλόπουλος» εξαγόρασε την αλυσίδα Κανάκης στη Σαλαμίνα

Η «ΑΒ Βασιλόπουλος» εξαγόρασε την αλυσίδα Κανάκης στη Σαλαμίνα

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξαγορά μιας ακόμη τοπικής αλυσίδας, αυτήν τη φορά στη Σαλαμίνα, προχώρησε η ΑΒ Βασιλόπουλος. Πρόκειται για την πρώτη εξαγορά στην οποία προβαίνει η εταιρεία την καινούργια χρονιά και μέσω αυτής θα εγκαινιάσει την παρουσία της στην αγορά της Σαλαμίνας.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε χθες, η ΑΒ Βασιλόπουλος προχώρησε στην εξαγορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Υπεραγορά Γ. Κανάκη Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στη Σαλαμίνα με έξι καταστήματα. Τα καταστήματα βρίσκονται στην πρωτεύουσα του νησιού, στη Σαρωνίδα, στα Αμπελάκια, στην Αγορά, στα Παλούκια και στο Αιάντειο. Σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμό της, η Υπεραγορά Γ. Κανάκη έκλεισε το 2014 με κύκλο εργασιών 29 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 1,47 εκατ. ευρώ. Στις 31/12/2014, οι συνολικές της υποχρεώσεις ανέρχονταν σε 6,4 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να έχει υποχρεώσεις προς τράπεζες, αλλά κυρίως προς προμηθευτές. Η εταιρεία Υπεραγορά Γ. Κανάκης είναι μέχρι σήμερα μέλος του ΕΛΟΜΑΣ (Ελληνικός Ομιλος Αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ), όμως προφανώς μετά την εξαγορά της από την ΑΒ Βασιλόπουλος θα πάψει να ανήκει στον εν λόγω όμιλο αγορών.

Η επιλογή της Σαλαμίνας για την ανάπτυξη της ΑΒ Βασιλόπουλος κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Πρόκειται για περιοχή που αν και ο μόνιμος πληθυσμός της, με βάση την απογραφή του 2011, ανέρχεται σε περίπου 39.000 άτομα, κατά τη θερινή περίοδο υπολογίζεται ότι αυξάνεται σε 250.000 άτομα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, επίσης, επισκέπτονται το νησί τα σαββατοκύριακα κάτοικοι κυρίως της Αττικής, που διαθέτουν εξοχικές κατοικίες στη Σαλαμίνα. Με την προσθήκη των έξι καταστημάτων στη Σαλαμίνα, το δίκτυο της ΑΒ Βασιλόπουλος θα αριθμεί πλέον 347 σημεία πώλησης.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο μέσα στο 2015, χρονιά εξαιρετικά δύσκολη για την ελληνική οικονομία, το δίκτυο της ΑΒ Βασιλόπουλος ενισχύθηκε με 33 νέα καταστήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή