Σύντομα (12/02/16)

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δωρεά 1 εκατ. σε 15 οργανισμούς πανελλαδικά από τη Visa Hellas

Η Ελλάδα περνά μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις. Η Visa Hellas, θέλοντας να υποστηρίξει το δύσκολο έργο των μη κερδοσκοπικών οργανισμών, προσφέρει 1 εκατ. σε 15 οργανισμούς πανελλαδικά. Για αγορές με κάρτες Visa θα διατίθεται στους οργανισμούς που αναφέρονται παρακάτω ποσό 2 λεπτών του ευρώ ανά συναλλαγή και μέχρι του συνολικού ποσού του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Η δράση χρηματοδοτείται από τη Visa και τις συνεργαζόμενες τράπεζες (Alpha Bank, Τράπεζα Αττικής, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank, HSBC και Τράπεζα Πειραιώς) χωρίς την επιβάρυνση των κατόχων καρτών ή των εμπόρων. Οι οργανισμοί που θα υποστηριχθούν είναι: Tο Χαμόγελο του Παιδιού, Παιδικά Χωριά SOS, Γιατροί του Κόσμου – Ελληνική Αντιπροσωπεία, Μαζί για το Παιδί, Η Κιβωτός του Κόσμου, Δεσμός, Hellenic Hope, Ορφανοτροφείο Θηλέων Μέλισσα, PRAKSIS, Tο Εργαστήρι, Παιδικό Χωριό Φίλυρο, περιοδικό δρόμου «Σχεδία», Μαργαρίτα, Γέφυρα Ζωής. H επιλογή των οργανισμών έγινε έπειτα από διαμόρφωση συγκεκριμένων κριτηρίων μεταξύ των τραπεζών και της Visa Europe.

cosmoONE: 15 χρόνια ηλεκτρονικές προμήθειες

Δεκαπέντε χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει η cosmoONE, η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που ειδικεύτηκε στις Β2Β λύσεις ηλεκτρονικών προμηθειών. Η θυγατρική του ομίλου ΟΤΕ προσφέρει από το 2001 καινοτόμους εφαρμογές και υπηρεσίες που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες προμηθειών τους, να βελτιώσουν τον χρόνο υλοποίησής τους και να πετύχουν μείωση του λειτουργικού τους κόστους και του κόστους αγορών τους. Οι λύσεις της cosmoONE καλύπτουν «ηλεκτρονικά» όλα τα στάδια του κύκλου προμήθειας, από την αναζήτηση των προμηθευτών, την αξιολόγηση και επιλογή τους (e-sourcing) μέχρι τη διαπραγμάτευση των τιμών μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών (e-auctions) και την αποστολή των αντίστοιχων παραγγελιών (e-procurement). Μέσω της πλατφόρμας της cosmoONE, τα τελευταία 15 χρόνια έχουν διοργανωθεί 4.000 μειοδοτικές ηλεκτρονικές δημοπρασίες για αγορές αγαθών, έργων και υπηρεσιών, με συνολική αξία προϋπολογισμού 1,2 δισ. ευρώ, που οδήγησαν σε εξοικονόμηση 200 εκατ. ευρώ, δηλαδή 18% του αρχικού προϋπολογισμού.

Στη δεύτερη θέση της λίστας με τους 15 καλύτερους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη για το 2016 κατατάχθηκε η Αθήνα με βάση τα αποτελέσματα online ψηφοφορίας που διεξήχθη στην ιστοσελίδα Best European Destinations. Καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για τη φετινή χρονιά αναδείχθηκε η πόλη Ζαντάρ της Κροατίας. Στη σχετική ψηφοφορία, που διήρκεσε τρεις εβδομάδες, συμμετείχαν συνολικά 288.992 άτομα. Μετά την Αθήνα, την τρίτη θέση στη λίστα κατέλαβε η Φιλιππούπολη στη Βουλγαρία, την τέταρτη η Νάντη στη Γαλλία, την πέμπτη οι Αζόρες στην Πορτογαλία και την έκτη το Παρίσι. Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την περυσινή ψηφοφορία για την ανάδειξη του καλύτερου ευρωπαϊκού προορισμού, η Αθήνα είχε κατακτήσει την τρίτη θέση.

Στην Ελλάδα το τουριστικό συνέδριο του Ισραήλ

Στην Ελλάδα προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί για το ερχόμενο φθινόπωρο το ετήσιο συνέδριο των τουριστικών οργανισμών του Ισραήλ. Αυτό προέκυψε από τις επαφές που είχε ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Τελ Αβίβ, με αφορμή τη συμμετοχή του ΕΟΤ στη διεθνή έκθεση τουρισμού IMTM. Παράλληλα, ο γ.γ. εισέπραξε ενθαρρυντικά μηνύματα για το τουριστικό ρεύμα από το Ισραήλ τη φετινή σεζόν, τα οποία ενδυναμώνονται από την πρόθεση ενίσχυσης του πτητικού προγράμματος των ελληνικών και ισραηλινών αερομεταφορών προς τη χώρα μας.

Κίνδυνος να χάσουμε Ρώσους τουρίστες λόγω καθυστερήσεων

Με την απώλεια χιλιάδων Ρώσων τουριστών και εκατοντάδων εκατ. ευρώ κινδυνεύει η Ελλάδα για τη φετινή σεζόν, εξαιτίας κυβερνητικών καθυστερήσεων. Σε ερώτηση που κατέθεσε προς τους συναρμόδιους υπουργούς η τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Αραμπατζή –και συνυπογράφεται από 6 βουλευτές– αναφέρεται στην ανησυχία του τουριστικού κλάδου σε σχέση με τις προξενικές μας Αρχές στη Ρωσία, οι οποίες, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό, αδυνατούν να ανταποκριθούν στους ρυθμούς καταχώρισης των βιομετρικών στοιχείων που απαιτεί η νέα διαδικασία έκδοσης θεωρήσεων. Την ίδια ώρα, ανταγωνίστριες χώρες, όπως η Ισπανία, έχουν βρει τους τρόπους προκειμένου η νέα βίζα να μην αποτελέσει τροχοπέδη στην εισροή τουριστών εκτός Σένγκεν. Και όλα αυτά ενώ τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο κάθε έτους σημειώνεται παραδοσιακά το πρώτο μεγάλο κύμα κρατήσεων των Ρώσων τουριστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή