Σύντομα

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κορυφαίος εργοδότης σε Ελλάδα – Ε.Ε. η British American Tobacco

Τη διάκριση «Κορυφαίος Εργοδότης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη 2016» κατέκτησε η British American Tobacco για την πολιτική ανθρώπινου δυναμικού που εφαρμόζει, συνεχίζοντας σταθερά να επενδύει στους ανθρώπους της και να δίνει αξία στον τομέα της απασχόλησης στην Ελλάδα. Η British American Tobacco Hellas τα τελευταία δύο χρόνια και παρά τις προκλήσεις στο ευρύτερο περιβάλλον, έχει προχωρήσει σε 40 νέες προσλήψεις. Επιπλέον, έχει προσφέρει πάνω από 3 εκατ. ευρώ σε μπόνους και παροχές το 2014 και 2015. Για το 2016, πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ αναμένεται να διατεθούν για την επιβράβευση του ανθρώπινου δυναμικού, με τη συνολική επένδυση σε παροχές και μπόνους προς τους εργαζόμενους να ξεπερνά τα 4,5 εκατ. ευρώ σε επίπεδο τριετίας. Η εταιρεία αφιερώνει ετησίως 1.000 ώρες στην εκπαίδευση, την προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη των εργαζομένων της.

Στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών γίνεται ξανά από χθες η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες. Η Διοικούσα Επιτροπή του Χ.Α. στη συνεδρίασή της στις 11 Φεβρουαρίου ενέκρινε την άρση της διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας στην κατηγορία της επιτήρησης, δεδομένου ότι δεν συντρέχουν πλέον λόγοι για την υπαγωγή της στην εν λόγω κατηγορία. Η μετοχή της Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες είχε υπαχθεί στην κατηγορία της επιτήρησης από τις 18 Δεκεμβρίου 2014.

Κάρτα Αγρότη θεσπίζει η Τράπεζα Πειραιώς

Η Κάρτα Αγρότη είναι η νέα πρωτοβουλία για τον αγροτικό κόσμο που ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την ολοκληρωμένη υποστήριξη του πρωτογενούς και εν γένει του αγροδιατροφικού τομέα. Η Κάρτα Αγρότη δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να χρηματοδοτήσουν άμεσα τις δαπάνες που συνδέονται με τις καλλιεργητικές και άλλες συναφείς ανάγκες τους κατά τη διάρκεια της παραγωγικής περιόδου, όπως λιπάσματα, ζωοτροφές, φάρμακα, καύσιμα, κ.λπ. Επίσης, με την κάρτα οι παραγωγοί μπορούν να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στον ΕΛΓΑ και τον ΟΓΑ, τη δαπάνη για την αγορά εργοσήμων, την πληρωμή αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, τελών άρδευσης, κ.λπ. Το όριο της κάρτας είναι συνδεδεμένο με την ετήσια επιδότηση που λαμβάνουν οι παραγωγοί. Στην ουσία, η Κάρτα Αγρότη προεξοφλεί μέρος των ετήσιων αγροτικών επιδοτήσεων που δικαιούται ο κάθε παραγωγός, προσφέροντάς του άμεσα την αναγκαία ρευστότητα, τη στιγμή που τη χρειάζεται, για τις ανάγκες της παραγωγής του.

Κινητή μονάδα υπηρεσιών υγείας για τους άστεγους

Ενα λεωφορείο 12 μέτρων θα μετασκευαστεί σε κινητή μονάδα υγιεινής και παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας για τους άστεγους της Αθήνας. Το έργο «φροντίδα εν κινήσει» πραγματοποιείται με τη σύμπραξη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του ΟΑΣΑ, που θα προσφέρει το λεωφορείο καθώς και το προσωπικό, της ΜΚΟ Praksis και με τη χορηγία της εταιρείας Παπαστράτος με 200.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων αρχών, για την πλήρη λειτουργία του μέτρου σε 10 σημεία της Αττικής, επτά ημέρες την εβδομάδα και σε 24ωρη βάση, απαιτούνται τουλάχιστον 400.000 ευρώ τον χρόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή