Εκτός δικτύου της «Μαρινόπουλος» 141 καταστήματα στη Βόρεια Ελλάδα

Εκτός δικτύου της «Μαρινόπουλος» 141 καταστήματα στη Βόρεια Ελλάδα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη λύση της σύμβασης δικαιόχρησης ανακοίνωσαν οι εταιρείες “Μαρινόπουλος ΑΕ” και “Αφοί Καρυπίδη ΑΕΕΕ” οι οποίες αφορούν σε 141 καταστήματα σούπερ μάρκετ στη Βόρεια Ελλάδα. Τα καταστήματα αυτά έφεραν τα σήματα Carrefour – Μαρινόπουλος και Carrefour Express και προν εξαγορασθούν από την εταιρεία “Αφοί Καρυπίδη ΑΕΕΕ” (πρόκειται σημειωτέον για εταιρεία κατασκευής παλετών) ανήκαν στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ “Αρβανιτίδης”. Αν μη τι άλλο η κίνηση αυτή εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της “Μαρινόπουλος”.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Μαρτίου 2014 η εταιρεία «Karipidis Bros» ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε το σύνολο της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης».

Στις 12 Μαρτίου 2014 ανακοινώθηκε η υπογραφή συμφωνίας δικαιόχρησης ανάμεσα στη Μαρινόπουλος Α.Ε. και την Karipidis Bros, βάσει της οποίας τα σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης θα μετονομάζονταν άμεσα σε Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express. Η συμφωνία αυτή είχε προξενήσει και το ενδιαφέρον της Επιτροπής Ανταγωνισμού η οποία είχε ξεκινήσει τον έλεγχο της συγκεκριμένης συναλλαγής προκειμένου να διαπιστώσει αν πρόκειται για συγκεκαλυμμένη εξαγορά της “Αρβανιτίδης” από τη “Μαρινόπουλος”.

Τους τελευταίους μήνες το δίκτυο καταστημάτων της πρώην “Αρβανιτίδης” αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ουκ ολίγες φορές οι εργαζόμενοι είχαν προβεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή