Η Ryanair κατά της συμφωνίας με τη Fraport

Η Ryanair κατά της συμφωνίας με τη Fraport

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως όχι την καλύτερη δυνατή περιέγραψε ο επικεφαλής της Ryanair Μάικλ Ο’ Λίρι τη συμφωνία για την ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Δικαιολόγησε την άποψή του λέγοντας ότι αν η κυβέρνηση ήθελε να πουλήσει τα αεροδρόμια σε εκείνον που έδινε το υψηλότερο τίμημα, καλώς έπραξε, θα έπρεπε, όμως, να συνοδεύεται η συμφωνία και από δέσμευση του πλειοδότη (σ.σ. της Fraport στην προκειμένη) για αύξηση της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια.

Το γεγονός, όπως υποστήριξε ο Ο’ Λίρι, ότι δεν δεσμεύεται ο ανάδοχος με κάποιο αναπτυξιακό επιχειρησιακό σχέδιο προκαλεί τον κίνδυνο να αυξηθούν σημαντικά οι τιμές στα τέλη χρήσης των περιφερειακών αεροδρομίων, το οποίο, όπως σημείωσε, θα περιορίσει τις αφίξεις των αεροπορικών εταιρειών. Κατά την ανακοίνωση της προσθήκης νέων πτήσεων και ενός νέου αεροσκάφους στη βάση της εταιρείας στην Αθήνα, ο Ο’ Λίρι σημείωσε ότι το success story της χώρας είναι ο τουρισμός και θα έπρεπε η κυβέρνηση να επενδύσει σε αυτό. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι κατέθεσε στην κυβέρνηση τον περασμένο Δεκέμβριο ακόμη ένα αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας, το οποίο θα οδηγούσε σε αύξηση της κίνησης της Ryanair έως και κατά 50% σε περίπτωση που μειώνονταν τα τέλη χρήσης του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος». Μέχρι χθες, δεν είχε λάβει καμία απάντηση. Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία θα ξεκινήσει έξι νέα δρομολόγια προς Βουκουρέστι, Δουβλίνο, Μάλτα, Μπολόνια, Μύκονο και Σόφια, ενώ θα ενισχύσει τις πτήσεις της προς Ρόδο και Ρώμη, στοχεύοντας στη μεταφορά 3,4 εκατ. επιβατών πελατών που θα στηρίξουν, όπως δήλωσε, 2.500 παράπλευρες θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, το χειμερινό πρόγραμμα Αθήνας της Ryanair για το 2016 θα περιλαμβάνει έξι αεροσκάφη (1 επιπλέον), έξι νέα δρομολόγια (προς Βουκουρέστι (καθημερινό), Σόφια (καθημερινό), Μύκονο (καθημερινό), Μπολόνια (4 εβδομαδιαία), Μάλτα (3 εβδομαδιαία) και Δουβλίνο (2 εβδομαδιαία). Παράλληλα η εταιρεία θα δρομολογήσει περισσότερες πτήσεις προς Ρόδο (3 καθημερινές) και Ρώμη (3 καθημερινές) ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό του πτητικού της έργου στη χώρα στα 19 δρομολόγια, αυξάνοντας ταυτόχρονα κατά 25% τους πελάτες της, που θα φτάσουν τα 3,4 εκατ. ετησίως. Η εταιρεία θα διαθέσει συγκεκριμένο αριθμό θέσεων έναντι 14,99 ευρώ. Οι κρατήσεις πρέπει να γίνουν μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου για ταξίδια τον Μάρτιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή