Σε ξενοδοχεία μετατρέπονται δύο ακόμη κτίρια του κέντρου

Σε ξενοδοχεία μετατρέπονται δύο ακόμη κτίρια του κέντρου

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ξενοδοχειακές μονάδες αναμένεται να μετατραπούν δύο ακόμη κτίρια στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες αρχές έδωσαν το «πράσινο φως» προκειμένου να επιτραπεί η χρήση των εν λόγω κτιρίων που βρίσκονται κοντά στην πλατεία Συντάγματος ως ξενοδοχείων.

Το πρώτο κτίριο βρίσκεται στην οδό Φιλελλήνων 30-32. Το δεύτερο, που έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο, είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας Orange Partners AEΠΕΥ και βρίσκεται επί των οδών Μητροπόλεως 27 και Πατρώου 9-11. Με τις δύο νέες άδειες, έχουν κατ’ ελάχιστο δοθεί τον τελευταίο χρόνο περί τις επτά άδειες για τη μετασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων στο κέντρο της Αθήνας και τη λειτουργία τους ως ξενοδοχείων.

Ειδικότερα, άλλες τρεις άδειες έχουν δοθεί για τη μετατροπή κτιρίων επί της οδού Μητροπόλεως. H πρώτη δόθηκε για τη λειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας στο πρώην κτίριο του υπουργείου Παιδείας από τον όμιλο Ηλέκτρα και η δεύτερη για τη λειτουργία ξενοδοχείου από την αλυσίδα της Grecotel σε διατηρητέο κτίριο ιδιοκτησίας της εταιρείας Χυτήρογλου. Η τρίτη άδεια έχει δοθεί για χρήση ξενοδοχείου σε κτίριο επί της οδού Μητροπόλεως 65 και Κηρυκείου 6. Οι άλλες δύο άδειες αφορούν τη μετασκευή κτιρίων επί της οδού Ερμού. Το πρώτο κτίριο βρίσκεται επί των οδών Ερμού 121 και Αστιγγος και το δεύτερο κτίριο βρίσκεται επί της οδού Ερμού 95.

Στο μεταξύ, η αλυσίδα μπουτίκ ξενοδοχείων και τουριστικών κατοικιών Aria Hotels ανακοίνωσε, χθες, την ένταξη στο χαρτοφυλάκιο της της ιδιωτικής βίλας Pina Caldera Residence στη Σαντορίνη.

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό υπόσκαφο σπίτι το οποίο ανακαινίσθηκε πρόσφατα. Με τη νέα προσθήκη, η αλυσίδα των Aria Hotels έφθασε πλέον τα 14 καταλύματα (μπουτίκ ξενοδοχεία, ανεξάρτητες κατοικίες και παραλιακά συγκροτήματα σπιτιών). Αναλυτικά, διαθέτει 8 μονάδες μπουτίκ, εκ των οποίων 3 στην Κίμωλο, 3 στην Κρήτη και από 1 στο Μέτσοβο και στους Κήπους των Ζαγοροχωρίων. Επίσης, η αλυσίδα διαθέτει 4 ανεξάρτητες κατοικίες, εκ των οποίων 2 στα Χανιά και από 1 στη Σέριφο και στη Σαντορίνη, καθώς και 2 παραλιακά συγκροτήματα σπιτιών στην Κίμωλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή