Κέρδη 36 εκατ. ευρώ για την Ergo το 2015

Κέρδη 36 εκατ. ευρώ για την Ergo το 2015

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 36 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε η κερδοφορία της Ergo Ελλάδας το 2015, ενώ η παραγωγή ασφαλίστρων ενισχύθηκε κατά 2% και διαμορφώθηκε στα 140 εκατ. ευρώ. Τα υψηλά παραγωγικά αποτελέσματα σημειώθηκαν παρά το αρνητικό κλίμα, που είχε ως συνέπεια τη μείωση κατά 8% των γενικών ασφαλίσεων στο σύνολο της αγοράς. Η θετική πορεία του 2015 οδήγησε στην ενίσχυση της θέσης της Ergo στην ελληνική αγορά και επιτρέπει στη διοίκηση της εταιρείας να βελτιώσει τις παροχές στο δίκτυο των συνεργατών της και στους πελάτες της, ανανεώνοντας την προσφορά για δωρεάν παροχή check up στους ασφαλισμένους του κλάδου αυτοκινήτου. Για το 2016 η πολιτική της Ergo περιλαμβάνει, εκτός από βελτιώσεις στα τιμολόγια των προϊόντων της για τους ασφαλισμένους της, την παράταση του bonus διατήρησης και αύξησης χαρτοφυλακίου για το δίκτυο.

Περιθώρια ανάπτυξης

Τα παραγωγικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από τον CEO της Ergo Ελλάδας κ. Θεόδωρο Κοκκάλα κατά τη διάρκεια εταιρικής εκδήλωσης. Στην ομιλία του, ο κ. Κοκκάλας εκτίμησε ότι τα περιθώρια ανάπτυξης της αγοράς είναι μεγάλα και αναδεικνύουν τον ρόλο της διαμεσολάβησης για την ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης του Ελληνα καταναλωτή. «Αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της χαμηλής ασφαλισιμότητας στη χώρα μας, το δίκτυο της εταιρείας καλείται να θέσει το ασφαλιστικό προϊόν στις προτεραιότητες του Ελληνα», σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε στις προκλήσεις της ασφαλιστικής αγοράς που έχουν επίκεντρο την ψηφιοποίηση των εργασιών, καλώντας τους συνεργάτες της εταιρείας να προετοιμαστούν για το μέλλον, «που θα είναι ψηφιακό και σε επίπεδο επικοινωνίας και σε επίπεδο πώλησης».

Δράσεις

Ο γενικός διευθυντής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου κ. Δημήτρης Χατζηπαναγιώτου ανέλυσε τις δράσεις που ανέλαβε η Ergo την προηγούμενη χρονιά. Μεταξύ αυτών, η απορρόφηση της αύξησης του ΦΠΑ, η δυνατότητα πληρωμής των ασφαλίστρων με πιστωτική κάρτα, οι ειδικές ρυθμίσεις για την άμβλυνση των συνεπειών των capital controls, τα νέα προϊόντα του κλάδου περιουσίας με έμφαση στην ασφάλιση κατοικιών και καταστημάτων, ο νέος κανονισμός πωλήσεων, η λειτουργία του Ergo Portal και η ψηφιακή διαχείριση συμβολαίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή