Νωρίτερα ξεκίνησε φέτος η σεζόν της Costa Navarino

Νωρίτερα ξεκίνησε φέτος η σεζόν της Costa Navarino

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τρίτη διαδοχικά χρονιά η Costa Navarino ξεκίνησε τη λειτουργία της σεζόν μέσα στον Φεβρουάριο, δίνοντας «σάρκα και οστά» στον στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το δημοφιλές τουριστικό συγκρότημα της Μεσσηνίας έκανε σήμερα έναρξη λειτουργίας υποδεχόμενη μεταξύ άλλων τους πρώτους Γερμανούς τουρίστες από το Μόναχο και το Ντίσελντορφ. Επίσης, στις 27 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πτήση από τη Σκανδιναβία.

Φέτος θα πετάξουν επιπλέον δύο εταιρείες στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, συνδέοντας τον προορισμό με 7 νέες περιοχές στο εξωτερικό. Μόνο από τις νέες πτήσεις υπολογίζεται ότι η τοπική οικονομία της Μεσσηνίας θα έχει όφελος ύψους 28,8 εκατ. ευρώ.

Ο τουρισμός της περιοχής θα ενισχυθεί με απευθείας αεροπορική πτήση από το Λονδίνο, η οποία θα αυξήσει την προσβασιμότητα στη Μεσσηνία και από υπερατλαντικούς προορισμούς. Παράλληλα, θα υπάρχει απευθείας σύνδεση της Καλαμάτας με την Ιταλία, με δύο πτήσεις από Ρώμη και Μιλάνο, και απευθείας σύνδεση με τη Γαλλία, με τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως από Παρίσι, Λυών και Νάντη. Αναλυτικά, οι δύο πτήσεις της British Airways από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου θα ξεκινήσουν από τις 30 Απριλίου και 5 Μαΐου, αντίστοιχα, και θα διαρκέσουν έως τις 22 και 24 Σεπτεμβρίου.

H πτήση της Vueling από τη Ρώμη θα ξεκινήσει από τις 24 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 9 Σεπτεμβρίου. Η Aegean Airlines θα πραγματοποιεί δύο πτήσεις από Κοπεγχάγη και Μπιλούντ στη Δανία την περίοδο από τις 16 Μαΐου έως τις 24 Οκτωβρίου. Επιπλέον, θα πραγματοποιεί μία πτήση από Μιλάνο την περίοδο από τις 12 Ιουνίου έως τις 28 Αυγούστου. Ακόμη, η Aegean θα πραγματοποιεί δύο πτήσεις από Παρίσι και μία από Νάντη την περίοδο από τις 4 Ιουνίου έως την 1η Οκτωβρίου και μία πτήση από Λυών από τις 31 Μαΐου έως τις 4 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με στοιχεία, η λειτουργία της Costa Navarino έδωσε το έναυσμα για την αύξηση των πτήσεων κατά 2.400% στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Από 40 το 2009, ξεπερνούν πλέον τις 1.000 σε ετήσια βάση.

Ομως το όφελος από την αύξηση των πτήσεων διαχέεται σε όλο τον προορισμό, καθώς το 86,5% των επιβατών διαμένει σε ξενοδοχεία και μικρά καταλύματα σε όλη την Πελοπόννησο. Επίσης, από το 2009 έως σήμερα έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός των ενοικιάσεων αυτοκινήτων.

Να σημειωθεί πως οι άμεσες επενδύσεις της TEMEΣ, ιδιοκτήτριας εταιρείας της Costa Navarino, ξεπερνούν μέχρι στιγμής τα 240 εκατ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή