Εκθεση για τον Ξενοφώντα Ζολώτα στο κατάστημα της TτΕ στον Βόλο

Εκθεση για τον Ξενοφώντα Ζολώτα στο κατάστημα της TτΕ στον Βόλο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έκθεση «Ο Καθηγητής και η Τράπεζα της Ελλάδος», για τη ζωή και το έργο του Ξενοφώντος Ζολώτα (1904-2004), θα παρουσιάσει στο κατάστημά της στον Βόλο η Τράπεζα της Ελλάδος. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου και θα ανοίξει για το κοινό τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΤτΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 110 ετών από τη γέννηση του Ξενοφώντος Ζολώτα.

Ο Βόλος είναι η πρώτη πόλη μετά την Αθήνα στην οποία θα παρουσιαστεί η έκθεση, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 80 ετών από τα εγκαίνια του καταστήματος στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Στη συνέχεια, η ίδια έκθεση θα μεταφερθεί και σε άλλες πόλεις, όπου η ΤτΕ διατηρεί κατάστημα.

Ο Ξενοφών Ζολώτας υπήρξε ο μακροβιότερος διοικητής στην ιστορία της ΤτΕ και ένας άνθρωπος που συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την κεντρική τράπεζα της χώρας μας και με τη δημόσια ζωή γενικότερα. Η έκθεση ακολουθεί την πορεία της ζωής του Ζολώτα από τα παιδικά και τα νεανικά του χρόνια, τις σπουδές του στην Αθήνα και στη Λειψία και τα πρώτα του βήματα στον δημόσιο βίο της Ελλάδος και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έως τις θητείες του στην ΤτΕ, το συγγραφικό έργο του και τη διεθνή αναγνώρισή του. Στην έκθεση παρουσιάζονται αφενός φωτογραφίες και αφετέρου σπάνια έγγραφα από το προσωπικό αρχείο του Ζολώτα, το πανεπιστημιακό του έργο καθώς και από την πλούσια συμβολή του ως επικεφαλής της ΤτΕ. Συγκεκριμένα, εκτίθεται φωτογραφικό, οπτικοακουστικό και αρχειακό υλικό από τη θητεία του ως συνδιοικητής (1944-1945) και διοικητής (1955-1967, 1974-1981) καθώς και από την περίοδο της δικτατορίας, οπότε είχε παραιτηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή