Σύντομα (23/02/16)

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες επενδύσεις σχεδιάζει στην Ελλάδα ο οίκος Dior

Σε νέες επενδύσεις, οι οποίες θα μεταφραστούν και σε προσλήψεις προσωπικού, σχεδιάζει να προχωρήσει στην Ελλάδα ο οίκος Christian Dior. Οι νέες επενδύσεις, οι οποίες θα γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα, θα υλοποιηθούν μέσω της θυγατρικής του στην Ελλάδα, Parfums Christian Dior Hellas. Η θυγατρική στην Ελλάδα απασχολεί ήδη πάνω από 200 εργαζόμενους και βελτίωσε το 2015 σημαντικά τα οικονομικά της μεγέθη, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,4% του κύκλου εργασιών για δεύτερη συνεχή χρονιά, φτάνοντας τα 14,4 εκατ. ευρώ. Επιπλέον βελτίωσε την κερδοφορία της κατά 4%, παρά τις συνθήκες οικονομικής ύφεσης που έχουν πλήξει έντονα και τον χώρο των ειδών πολυτελείας. Η κίνηση του Christian Dior, που είναι μέλος του LVMH, του μεγαλύτερου ομίλου με είδη πολυτελείας στον κόσμο, με ετήσια έσοδα που ξεπερνούν τα 30 δισ. ευρώ, συνιστά ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές και στις δυνατότητες της ελληνικής αγοράς, μιας από τις κορυφαίες και πιο αναγνωρίσιμες μάρκες σε παγκόσμια κλίμακα.

Σύμβαση 25 εκατ. δολ. για Intracom με τη ρωσική MTS

Η Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, μέσω της θυγατρικής της Intracom Svyaz στη Ρωσία, ανακοίνωσε χθες την υπογραφή σύμβασης 25 εκατ. δολαρίων για την προμήθεια των νέων E-Band, υπερυψηλής χωρητικότητας Ethernet, ραδίων της, UltraLink™-FX80, στη MTS Ρωσίας, τον μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας της χώρας. Η διάρκεια της σύμβασης είναι δύο χρόνια και περιλαμβάνει το λογισμικό διαχείρισης του δικτύου και υπηρεσίες υποστήριξης.

Η MTS Ρωσίας, σύμφωνα με τη στρατηγική της για παροχή υπηρεσιών τέταρτης γενιάς (4G) εξαιρετικής ποιότητας και μεγάλης ταχύτητας συνδεσιμότητας στους συνδρομητές της, προχώρησε σε περαιτέρω ενίσχυση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας με τη χρήση του ραδίου συχνοτήτων mmWave και υπερυψηλής χωρητικότητας UltraLink™-FX80 της Intracom Telecom. Με την επένδυση αυτή η MTS αντιμετωπίζει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τις μελλοντικές ανάγκες της για ασύρματο backhauling για την ανάπτυξη LTE και LTE-A δικτύων.

Η Κατερίνα Βλάχου αναλαμβάνει νέα γενική διευθύντρια για την Mondelez Ελλάδας και Κύπρου στη θέση του Φεντερίκο Μπαρντέλι. Η ίδια κατείχε από το 2013 έως τώρα τη θέση του national account manager στην Mondelez Hellas. Με πολυετή πείρα στην εταιρεία και στο μάρκετινγκ από το 1996, η κ. Κατερίνα Βλάχου έχει ηγηθεί με επιτυχία της ομάδας μάρκετινγκ της κατηγορίας της σοκολάτας στην Ελλάδα για πάνω από μία δεκαετία, λαμβάνοντας αναγνώριση με πολλά βραβεία επί σειρά ετών (EU & Global Marketing Excellence Awards, NYC Gold Clio Award, Cannes Lions, κ.ά.). Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Διοίκηση Επιχειρήσεων) και του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος – Deree College και κάτοχος διπλώματος ΜΒΑ από το ALBA.

Διάκριση για την Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία διακρίθηκε με βραβείο στην κατηγορία Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού σε περιπτώσεις Εξαγορών και Συγχωνεύσεων, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Βραβεία Ανθρωπίνου Δυναμικού της KPMG. Η απονομή των βραβείων έγινε σε ειδική τελετή, κατά τη διάρκεια του 19ου Συμποσίου Ανθρωπίνου Δυναμικού, που διοργάνωσε η KPMG, στις 18 Φεβρουαρίου 2016, στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία αποτέλεσε μία εκ των τεσσάρων εταιρειών που βραβεύθηκαν από την KPMG, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε πλήθος αξιόλογων υποψηφιοτήτων.

Q&R: επιβολή στέρησης δικαιωμάτων ψήφου σε μέτοχο

Ποινή στέρησης των δικαιωμάτων ψήφου και παραστάσεως στις γενικές συνελεύσεις της εισηγμένης Quality&Reliability επέβαλε η διοίκηση της εισηγμένης στη μέτοχό της εταιρεία, με την επωνυμία Γκλόμπο Τεχνολογική-Πληροφορική Α.Ε. Η τελευταία κατέχει 786.200 δικαιώματα ψήφου εκδόσεως της Q&R, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 2,875% των δικαιωμάτων ψήφου της εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, επεβλήθη η παραπάνω ποινή, διότι η Γκλόμπο Τεχνολογική-Πληροφορική δεν προσκόμισε στην Q&R τα οριζόμενα στο Προεδρικό Διάταγμα 82/1996 έγγραφα-πιστοποιητικά, που αποδεικνύουν ότι έχει ονομαστικοποιήσει μέχρι φυσικού προσώπου τις μετοχές της, κατά την έννοια του ως άνω Προεδρικού Διατάγματος, και δεν παρείχε τις απαραίτητες πληροφορίες για τον μέχρι φυσικού προσώπου προσδιορισμό των μετόχων της που είναι ανώνυμες εταιρείες, σύμφωνα με όσα ορίζονται από τον νόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή