Eurobank: ενίσχυση της παρουσίας στην κυπριακή αγορά

Eurobank: ενίσχυση της παρουσίας στην κυπριακή αγορά

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στρατηγική σημασία της κυπριακής αγοράς για τον όμιλο Eurobank καθώς και την πρόθεση για την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας και του ρόλου της στην οικονομία της Κύπρου υπογράμμισε ο πρόεδρος του ομίλου Νικόλαος Καραμούζης. Ο πρόεδρος της Eurobank είχε σειρά επαφών με πολιτικούς, οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες της Κύπρου, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Λευκωσία επιτελείο της Τράπεζας. Μαζί με τον κ. Καραμούζη ήταν ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Σταύρος Ιωάννου, τους οποίους συνόδευσε ο κ. Μιχάλης Λούης, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Cyprus και επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών Δραστηριοτήτων της Eurobank, καθώς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας στην Κύπρο. Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και συζητήθηκαν οι προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, ύστερα από την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος εξυγίανσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurobank, ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε την Τράπεζα για την εμπιστοσύνη που έχει επιδείξει στην οικονομία της Κύπρου, που πιστοποιείται από τη μακροχρόνια επένδυση του ομίλου, μέσω της δυναμικής παρουσίας και της συμβολής της Eurobank Cyprus στην κυπριακή αγορά. Επίσης, τα στελέχη της διοίκησης του ομίλου είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με την διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, σχετικά με την πορεία του χρηματοπιστωτικού τομέα στην Κύπρο και την αποκατάσταση της ομαλότητας στην αγορά, μετά και την άρση όλων των περιορισμών που είχαν επιβληθεί στο πλαίσιο του προγράμματος εξυγίανσης. Παράλληλα, σε προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Eurobank Cyprus πραγματοποιήθηκε απολογισμός των πεπραγμένων του 2015 και συζητήθηκαν οι προοπτικές του 2016, με έμφαση στη στρατηγική ανάπτυξης της τράπεζας, στην ενίσχυση της παρουσίας της και στη διαρκή αναβάθμιση του ρόλου της στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή